Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάλτα: Σε δίκη παραπέμφθηκαν τρεις ύποπτοι για το φόνο της δημοσιογράφου Καρουάνα Γκαλίτσια

Μάλτα: Σε δίκη παραπέμφθηκαν τρεις ύποπτοι για το φόνο της δημοσιογράφου Καρουάνα Γκαλίτσια

Ο Βίνσεντ Μουσκάτ και οι αδελφοί Άλφρεντ και Τζορτζ Ντετζιόρτζιο κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν τη βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητο της 53χρονης Καρουάνα Γκαλίτσια κοντά στο σπίτι της, στις 16 Οκτωβρίου 2017

Τρεις άνδρες θα δικαστούν στη Μάλτα για την εμπλοκή τους στο φόνο της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίτσια, ανακοίνωσαν δικαστικοί αξιωματούχοι χθες, Τρίτη.

Ο Βίνσεντ Μουσκάτ και οι αδελφοί Άλφρεντ και Τζορτζ Ντετζιόρτζιο κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν τη βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητο της 53χρονης Καρουάνα Γκαλίτσια κοντά στο σπίτι της, στις 16 Οκτωβρίου 2017. Και οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει αθώοι.

Δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσει η δίκη, αν και οι εισαγγελείς έχουν περιθώριο 20 μηνών να ορίσουν την ημερομηνία της, όπως αναφέρει η εφημερίδα Times of Malta.

Η ανακοίνωση για την παραπομπή των τριών ανδρών σε δίκη γίνεται λίγες ημέρες προτού λήξει η προθεσμία των 20 μηνών που είχαν οι Αρχές για να προσαγάγουν σε δίκη τους κατηγορουμένους ή να τους αφήσουν ελεύθερους υπό όρους.

Ο Μουσκάτ και οι αδελφοί Ντετζιόρτζιο συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες το Δεκέμβριο του 2017. Έκτοτε βρίσκονται υπό κράτηση. Τα δικαστήρια έχουν απορρίψει επανειλημμένα αιτήματά τους να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους, επικαλούμενα τη συνεχιζόμενη έρευνα της αστυνομίας και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης.

Η αστυνομία της Μάλτας έχει ανακοινώσει ότι η έρευνά της συνεχίζεται, καθώς οι τρεις συλληφθέντες δεν πιστεύεται ότι είναι οι εγκέφαλοι της δολοφονίας, το κίνητρο της οποίας δεν είναι γνωστό. Η Καρουάνα Γκαλίτσια ήταν γνωστή για το ιστολόγιό της, στο οποίο κατήγγελλε τη διαφθορά των υψηλόβαθμων πολιτικών της χώρας.

Οι τρεις άνδρες δεν έχουν μιλήσει στην αστυνομία.

Αξιωματούχοι του FBI και της Europol έχουν βοηθήσει την αστυνομία της Μάλτας στην έρευνά της.

Εξάλλου, η οικογένεια της Καρουάνα Γκαλίτσια έχει ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση της Μάλτας να διεξαγάγει ανεξάρτητη δημόσια έρευνα για το φόνο της δημοσιογράφου και για το αν η κυβέρνηση έδρασε για να τον αποτρέψει.

Από την πλευρά της, η Βαλέτα έχει απαντήσει ότι μια δημόσια έρευνα ενδέχεται να εμποδίσει τις προσπάθειες της αστυνομίας, αν και ο υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, συχνός στόχος της Καρουάνα Γκαλίτσια, έχει προσφέρει 1 εκατ. ευρώ ως αμοιβή σε όποιον προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των ενόχων για τη δολοφονία.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024