Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ξέφραγο αμπέλι του Βρούτση

Το ξέφραγο αμπέλι του Βρούτση

Τουλάχιστον να μην είμαστε απάνθωποι. Τουλάχιστον αυτό κι όλα τα άλλα τα βρίσκουμε και τα λύνουμε

Με ένα tweet ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, παίρνει πίσω εγκύκλιο του ΣΥΡΙΖΑ που απλοποιούσε τις διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ σε πολίτες τρίτων χωρών.

Στο μήνυμά του έλεγε:

«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο διάτρητη & αντίθετη στο νόμο που παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών!

Οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπ Εργασίας ήταν αντίθετες & διαφωνούσαν! Την κατάργησα αμέσως! Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!», έγραψε ο κ. Βρούτσης.

Μάλιστα, ο νέος υπουργός, λοιπόν, αποφασίζει ότι μια εγκύκλιος είναι λάθος και την παίρνει πίσω, προφανώς για να την ξαναφτιάξει. Δικαίωμά του είναι, υπουργός ορίστηκε, το κόμμα του κέρδισε με 40% μπορεί προφανώς να κάνει ό,τι θέλει.

Ενδεχομένως, η εγκύκλιος του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν λανθασμένη, να ήταν αντίθετη στο νόμο και να θέλει αλλαγές. Πώς όμως μπορείς να μιλάς για ξέφραγο αμπέλι όταν το θέμα αφορά ανθρώπους που απλά αναζητούν ευκολότερη πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας;

Για να μην κοροϊδευόμαστε. Η εγκύκλιος αυτή φτιάχτηκε για να μπορούν μετανάστες να πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο προκειμένου να μην πεθαίνουν στο δρόμο. Φτιάχτηκε για να μπορούν να αγοράσουν ένα φάρμακο ή να μπορεί κάποιος γιατρός να τους δει προτού καταλήξουν στο… νεκροταφείο.

Πώς λοιπόν ένας σοβαρός υπουργός όπως ο κ. Βρούτσης κάνει μια τέτοια δήλωση; Μπορείς να χαρακτηρίζεις ξέφραγο αμπέλι μια χώρα μόνο και μόνο επειδή κάποιοι άνθρωποι θέλουν να έχουν μια ευκαιρία να ζήσουν;

Εντάξει, υπάρχουν προβλήματα με το μεταναστευτικό. Να δεχθούμε ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη και να απαιτούνται μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Όταν όμως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στη χώρα μας πρέπει να τους δίνουμε την ευκαιρία να ζήσουν. Αλλιώς ας τους βουλιάζαμε το καράβι στο Αιγαίο να τελειώνει η υπόθεση.

Ή να γινόμαστε όλοι… Σαλβίνι και να τους κυνηγούσαμε λες και είναι σκυλιά που πρέπει να εκδιωχθούν.

Όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές δεν χωράνε ξεφραγα αμπέλια κι άλλες τέτοιες ανοησίες. Σεβασμός, λοιπόν, σε ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν, που θέλουν να έχουν την ευκαιρία να γιατρευτούν, που μπορούν να έχουν έστω μια στοιχειώδη περίθαλψη.

Ή μήπως πρέπει να γίνουν όλοι… Αντετοκούνμπο για να τους προσέχει η πολιτεία.

Προσοχή λοιπόν. Το ξέφραγο αμπέλι που επικαλείται ο κ. Βρούτσης είναι δημιούργημα των πολιτικών των κομμάτων που και ο ίδιος υπηρετεί. Δεν φταίνε οι μετανάστες που το ΕΣΥ είναι διαλυμένο.

Δεν φταίνε οι ξένοι υπήκοοι που στο ελληνικό κράτος επικρατεί χάος. Τουλάχιστον να μην είμαστε ρατσιστές, τουλάχιστον αυτό.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024