Μήνυσε τον κόκκορα του γείτονα γιατί λαλούσε ασταμάτητα
Ο μηνυτής σε αυτήν την ιδιάζουσα αγωγή ενάντια σε έναν κόκκορα στο τέλος δικαιώθηκε.
Οι σχέσεις μεταξύ γειτόνων είναι πάντοτε δύσκολες και συχνά καταλήγουν σε μηνύσεις μεταξύ τους. Όμως η έκβαση μίας μήνυσης για διατάραξη ησυχίας στη Ζυρίχη αναδεικνύει τις δυσκολίες στις σχέσεις γειτονίας και με τα ζώα, καθώς ο μηνυτής σε αυτήν την ιδιάζουσα αγωγή ενάντια σε έναν κόκκορα στο τέλος δικαιώθηκε.
Η αναζήτηση της ξεκούρασης του ύπνου οδήγησε έναν κάτοικο αγροτικής περιοχής να καταφύγει στην αγωγή για να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη του «λαλίστατου» κόκκορα να του βάλει φίμωτρο.
Ο μηνυτής αναγκάστηκε να καταγράψει ηχητικά τη μεγάλη συχνότητα του λαλήματος του κόκκορα, που είχε φθάσει έως και σε 44 φορές μέσα στην ημέρα, αδιάφορο εάν ήταν ξημέρωμα ή νύχτα. Με βάση μίας ειδικής εφαρμογής μετρήθηκε, επίσης, η ένταση του θορύβου που προκαλούσε το λάλημα, η οποία έφθανε τα 84 ντεσιμπέλ, πολύ παραπάνω από τα ανεκτά όρια για τα ανθρώπινα αυτιά.
Η απόφαση κατά του κόκκορα ήταν «καταπέλτης». Πλέον, θα του επιτρέπεται να ασκεί τις φωνητικές χορδές του μόνο σε συγκεκριμένο ωράριο: Από τις 8:00 έως τις 22:00 τις καθημερινές και από τις 9:00 έως τις 22:00 τις αργίες.
Ακόμη πιο «τσουχτερό» όμως είναι το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του και στο εξής θα πρέπει να κρατά τον κόκκορά του μέσα σε κλειστό στάβλο, ο οποίος θα πρέπει να μονωθεί κατάλληλα, ώστε το λάλημά του να μην ενοχλεί τα ευαίσθητα αυτιά των γειτόνων του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ένα δισ. δολάρια για την ασφάλεια της αίθουσας χορού του Τραμπ; – «Αυτή η υπόθεση βρωμάει από μακριά»
- LIVE: Μύκονος Betsson – Παναθηναϊκός
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Επανέρχεται ο Πολάκης: Φληναφήματα τα περί μη συμμετοχής μου σε ΠΓ και ΚΕ – Να πάρει θέση η επιτροπή δεοντολογίας
- Καιρός: Με βροχές μπαίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου – Τι δείχνουν τα μοντέλα για πρώιμο καύσωνα
- Πίσω από τη λάμψη της Eurovision: Συλλήψεις, μποϊκοτάζ και το Ισραήλ ξανά στη δεύτερη θέση
- Κοζάνη: Βρέθηκε σορός άνδρα σε βουνό – Εξετάζεται αν ανήκει σε 78χρονο που έχει εξαφανιστεί
- Πάμε μια βόλτα;: Η Ελένη Ράντου μας «ταξιδεύει» στη ζωή της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 17.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-minhmeme-774886792-19201370-315x220.jpg)





































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [17.05 – 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-22-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442