
Τραμπ – Ερντογάν: Διαλλακτικός ο αμερικανός πρόεδρος για τους S-400
O Τραμπ παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη, αλλά πρόσθεσε ότι εξετάζει διάφορες λύσεις.
Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, άφησε να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός στο να αναστείλει τις προγραμματιζόμενες κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών S400, κατά τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.
O Τραμπ παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη, αλλά πρόσθεσε ότι εξετάζει διάφορες λύσεις.
«Είναι ένα πρόβλημα, αυτό είναι αναμφισβήτητο» δήλωσε κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα.
«Η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα», σημείωσε παράλληλα, προσθέτοντας ότι «έχουμε κάνει σπουδαία πράγματα μαζί, είμαστε ένας πολύ σημαντικός εμπορικός εταίρος».
Η συνάντηση αυτή, κατά την οποία ο Ερντογάν κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την επιβολή όρων στην εξαγορά από την Τουρκία πυραύλων Patriot, έχει περιγραφεί ως η τελευταία ευκαιρία της Τουρκίας να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσινγκτον.
Πηγή: onetv.gr
- Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ρυθμίσεις χρεών: τι μας συμφέρει…
- Δημοτικές εκλογές: Πρώτη στις δημοτικές εκλογές η Φάταχ του παλαιστίνιου προέδρου Αμπάς
- Γιορτή σήμερα 27 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]
- Μίλαν – Γιουβέντους 0-0: «Ροσονέρι» και «Γηραιά Κυρία» δούλεψαν για την πρωτοπόρο Ίντερ


