Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόδα και ντιζάιν σε ανθοπωλείο στην Σαγκαή

Μόδα και ντιζάιν σε ανθοπωλείο στην Σαγκαή

Το ανθοπωλείο July's Flower στη Σαγκάη αναδεικνύει το αναδυόμενο νέο κύμα ανθοπωλών, οι οποίοι αντί των παραδοσιακών ανθοσυνθέσεων τείνουν προς μια αντικουλτούρα πλησιέστερη στη μόδα και το ντιζάιν.

Το ανθοπωλείο July’s Flower στη Σαγκάη αναδεικνύει το αναδυόμενο νέο κύμα ανθοπωλών, οι οποίοι αντί των παραδοσιακών ανθοσυνθέσεων τείνουν προς μια αντικουλτούρα πλησιέστερη στη μόδα και το ντιζάιν. Και ο τρόπος που το Alberto Caiola Studio σχεδίασε το ανθοπωλείο δείχνει τον δρόμο για τη μεγέθυνση της ομορφιάς των λουλουδιών.

Το στούντιο -ιδρύθηκε το 2014, στη Σαγκάη- ενσωμάτωσε σειρά υλικών: οριζόντιοι ή υπό γωνία καθρέφτες, τοποθετημένοι στο ταβάνι γεννούν την ψευδαίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου. Οι δοκοί από τσιμέντο αποκαλύπτουν την αρχική δομή του κτηρίου, στολισμένη με λουλούδια.

Τα οποία εκτίθενται σε συστάδες βάζων δίπλα σε καθρέφτες, με αποτέλεσμα να είναι άπειρες οι αντανακλάσεις των λουλουδιών.

Μέσα στο July’s Flower, οι επισκέπτες βιώνουν μια κίνηση χρώματος και μορφής.

Σε έναν χώρο παρουσιάζεται μια συλλογή αντικειμένων που σχετίζονται με τα λουλούδια, αλλά και μια επιλογή έργων ντιζάιν: η έκθεση αυτή στην κυριολεξία λάμπει ερχόμενη σε αντίθεση με το γυμνό τσιμεντένιο φόντο του εσωτερικού του ανθοπωλείου.

Δεν είναι όμως μόνον το εσωτερικό του July’s Flower που αναζητά να σπάσει τη σχέση μεταξύ του συμβατικού και του σύγχρονου. Το ίδιο διαπιστώνεται και στην πρόσοψή του: το ανθοπωλείο ξεχωρίζει μέσα στο παραδοσιακό περιβάλλον κατοικιών στο οποίο βρίσκεται, και το γυαλιστερό μεταλλικό φινίρισμα της πρόσοψης τραβά την προσοχή καθώς, ανάλογα με τη γωνία θέασης, αλλάζει.

Επιπλέον, οι καθρέφτες στο εσωτερικό σαν να εκτείνονται και έξω από το κτήριο, κάνοντας τόσο το φυσικό φως όσο και το τεχνητό να αναπηδά.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι το ντιζάιν του Alberto Caiola Studio δίνει μια Σαγκάη σε πλήρη άνθηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024