H σχεδιάστρια από την Ιαπωνία Haruka Misawa παρουσιάζει το έργο της «Waterscapes», αποτελούμενο από δύο επαναδιαμορφωμένα ενυδρεία σχεδιασμένα ως «εκλεπτυσμένα τοπία νερού», όπου τα ψάρια μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα.

Δεν σχηματίζεται απλώς ένα υδάτινο περιβάλλον, αλλά ορίζεται ως αντικείμενο design αυτό καθ’αυτό, καθώς οι λεπτές γυάλινες επιφάνειες φαίνεται να «κυματίζουν» μεταξύ αέρα, νερού και άμμου ή βλάστησης.

Πρόθεση της σχεδιάστριας ήταν να συσχετίσει τόσο τα πλάσματα με το υδάτινο περιβάλλον τους όσο και το ένα με το άλλο, μεταξύ τους, μέσα από διασκορπισμένες «φυσαλίδες» νερού.

Στο έργο με τίτλο «Λοφώδεις Άμμοι, Λόφοι Νερού»οι φυσαλίδες από γυαλί φαίνονται σαν να «κυλούν» στους αμμόλοφους, δημιουργώντας ένα λείο, λοφώδες τοπίο.

Η σχεδιάστρια το περιγράφει: «Κολυμπώντας σιωπηλά,  τα ψάρια κινούνται από τον έναν στρογγυλό, διαφανή θόλο στον άλλο, σαν να εξαφανίζονται στιγμιαία και να επανεμφανίζονται σε μεγαλύτερο από το πραγματικό τους μέγεθος, λόγω της διάθλασης του φωτός μέσα από το γυαλί».

«Αυτό το ενυδρείο δεν έχει μπροστινή όψη. Αναλόγως της πλευράς θέασης, αναδύεται μία νέα και διαφορετική γωνία του έργου» συμπληρώνει.

Το εν λόγω έργο δεν σχεδιάστηκε μόνον για την προβολή των ψαριών αλλά και για να δώσει την δυνατότητα παρατήρησης της οικολογίας των ψαριών στον θεατή.

Δημιουργεί υποβρύχια τοπία που αντιπροσωπεύουν τις δυνατότητες των ενυδρείων λαμβάνοντας υπόψη και τηρώντας παράλληλα το είδος των οικοτόπων που απαιτούνται για την επιβίωση των πλασμάτων που ζουν κάτω από το νερό.