Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για τις μετατάξεις στη Βουλή: Λίστα με τα κόμματα πoυ τις αξιοποίησαν

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για τις μετατάξεις στη Βουλή: Λίστα με τα κόμματα πoυ τις αξιοποίησαν

Στο θέμα των μετατάξεων στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου για το θέμα των μετατάξεων στη Βουλή.

Ο κ. Τζανακόπουλος επαναλαμβάνει ότι το ζήτημα της εναρμόνισης της Βουλής με το νόμο για την κινητικότητα τέθηκε από τη ΝΔ και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια.

Με στελέχη δε της ΝΔ και άλλων κομμάτων να έχουν σηκώσει πολύ υψηλά το θέμα, μιλώντας για ρουσφέτια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχωρά ένα βήμα παραπάνω δίνοντας στη δημοσιότητα πόσοι και από ποια κόμματα αξιοποίησαν τη διαδικασία των μετατάξεων, αποδεικνύοντας ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έκαναν εκτεταμένη χρήση της διαδικασίας, αλλά και βάζοντας στο κάδρο συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ που έχουν διορίσει συγγενείς και φίλους τους.

Κίνηση που μάλλον δείχνει ότι η οργή της κυβέρνησης για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, αλλά και τις δηλώσεις στελεχών της Αντιπολίτευσης, την οδηγούν στο να χάσει την ψυχραιμία της και να «ρίξει το επίπεδο», δίνοντας… ονόματα και διευθύνσεις και μπαίνοντας σε μια αντιπαράθεση, που αρχικά τουλάχιστον -από τις αντιδράσεις κυρίως του προέδρου της Βουλής- φαινόταν ότι θέλει να αποφύγει.

Ωστόσο με την επισήμανση ότι «η υποκρισία έχει τα όρια της» ο κ. Τζανακόπουλος, αφού αναφέρεται στην στάση Τσίπρα που έδωσε εντολή να παγώσει άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων, αλλά και στην αντίδρασή του σε ότι αφορά τις δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που τελικά ζήτησε συγγνώμη και αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ,  αναρωτιέται εάν θα κρατήσουν την ίδια στάση ο κ. Μητσοτάκης, όσο και εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ για θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας που τους αφορούν και τα οποία ρίχνουν σκιές στη σχέση πολίτη και πολιτικής.

«Από τη δική μας πλευρά στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να συμψηφίσουμε» τονίζει προκειμένου να προλάβει κριτική και αρνητικά σχόλια ο κ. Τζανακόπουλος, ωστόσο συνεχίζει την επίθεση στη ΝΔ βάζοντας στο κάδρο συγκεκριμένα πρόσωπα και συμπεριφορές.

Καλεί τον κ. Τραγάκη να ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι στη Βουλή βρίσκονται μόνιμα διορισμένοι και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, η κόρη του, ο γαμπρός του αλλά και η νύφη του;»

» Επίσης δεύτερο παράδειγμα: θα ζητήσει συγγνώμη ο κος Δημοσχάκης, βουλευτής της ΝΔ, για το γεγονός ότι ο γιος του είναι επίσης μόνιμα διορισμένος και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, επίσης σε υπηρεσία του ελληνικού κοινοβουλίου; Τη στιγμή μάλιστα που επί των δικών μας ημερών δεν έχει γίνει καμία μονιμοποίηση στο ελληνικό κοινοβούλιο.»

Ποια κόμματα αξιοποίησαν τις μετατάξεις

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι η διαδικασία των μετατάξεων αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τραγάκη.

Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και της διαφάνειας σας αναφέρω ενδεικτικά ότι τη διαδικασία αυτή αξιοποίησαν σύμφωνα με το νόμο:

• 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής

• 6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής, του ΣΥΡΙΖΑ

• 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της ΝΔ

• 4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

• 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ

• 2 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ

• 1 αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων

• 1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου

• 1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα

Θα δείξει ο Μητσοτάκης την ίδια ευαισθησία με τον Τσίπρα;

Ειδική αναφορά κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη στάση που κράτησε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της Βουλής και αποφάσισαν από κοινού να σταματήσουν άμεσα τη διαδικασία καθώς και να ανακληθούν άμεσα όσες αποφάσεις ήταν από το νόμο εφικτό να ανακληθούν σε εκείνη τη φάση.»

» Επίσης αργά χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία του εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός επικρότησε την απόφασή της».

» Αναρωτιόμαστε αν τη στάση αυτή του Πρωθυπουργού αλλά και της Αντιπροέδρου της Βουλής η οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη και παραιτήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τόσο ο κος Μητσοτάκης όσο και οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ για θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας που τους αφορούν και τα οποία ρίχνουν σκιές στη σχέση πολίτη και πολιτικής.

» Από τη δική μας πλευρά στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να συμψηφίσουμε. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η υποκρισία έχει τα όρια της.»

» Για παράδειγμα, θέλω να αναφέρω ότι ο κος Τραγάκης, που εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις στη σχετική διαδικασία που διενεργήθηκε στη βουλή και ο οποίος έχει διατελέσει επί δεκαετίες βουλευτής της ΝΔ, Γ.Γ της κοινοβουλευτικής της ομάδας αλλά και Αντιπρόεδρος της Βουλής, θα ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι στη Βουλή βρίσκονται μόνιμα διορισμένοι και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, η κόρη του, ο γαμπρός του αλλά και η νύφη του;»

» Επίσης δεύτερο παράδειγμα: θα ζητήσει συγγνώμη ο κος Δημοσχάκης, βουλευτής της ΝΔ, για το γεγονός ότι ο γιος του είναι επίσης μόνιμα διορισμένος και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, επίσης σε υπηρεσία του ελληνικού κοινοβουλίου; Τη στιγμή μάλιστα που επί των δικών μας ημερών δεν έχει γίνει καμία μονιμοποίηση στο ελληνικό κοινοβούλιο.»

» Θα μπορούσαμε όπως καταλαβαίνετε να πολλαπλασιάσουμε τον κατάλογο και για άλλα στελέχη της ΝΔ που στο παρελθόν διετέλεσαν πρόεδροι, αντιπρόεδροι, υπουργοί ή βουλευτές. Όμως το κρίσιμο σε αυτή τη φάση δεν είναι αυτό, αλλά αν τουλάχιστον αυτοί οι δύο, πρώτον θα έχουν την ευθιξία που επέδειξε η κα Χριστοδολουπούλου να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

» Και αν όχι, αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο κος Μητσοτάκης προτίθεται να πράξει όπως ο πρωθυπουργός , αποσύροντάς τους από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.»

«Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέλω να τονίσω ότι η θέση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι ότι οι εικόνες αυτές αλλά και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί βλάπτουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα και το σύνολο των κομμάτων οφείλουμε να ανοίξουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την τήρηση όχι μόνο των νομικών αλλά και των ηθικών κανόνων στη δημόσια ζωή» αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλο

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024