Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια Ημέρα Καταστροφής 

Παγκόσμια Ημέρα Καταστροφής 

Οι άνθρωποι συνεχίζουν αδιάφοροι να καταστρέφουν ότι βρεθεί στο πέρασμά τους, με μια αυτοκτονική διάθεση που ξεπερνάει κάθε λογική

Η χθεσινή ημέρα έχει καθιερωθεί σαν Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Δυστυχώς και οι 365 ημέρες του χρόνου έχουν πλέον καθιερωθεί σαν Παγκόσμιες Ημέρες Καταστροφής του Περιβάλλοντος.

Η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει κάνει τον πλανήτη να μοιάζει με έναν από τους κολασμένους πίνακες του Ιερώνυμου Μπος.

Το κλίμα αλλάζει με τρομακτική ταχύτητα, χιλιάδες είδη ζώων και φυτών απειλούνται με άμεση εξαφάνιση, η στάθμη των θαλασσών ανεβαίνει, το λιώσιμο των πάγων επιταχύνεται και η ανθρωπότητα εμφανίζεται ανίκανη να κάνει το παραμικρό για να αποτρέψει την πλήρη καταστροφή.

Αντίθετα κάνει το ακριβώς αντίθετο, λες και βιάζεται να φτάσει μια ώρα αρχύτερα στο μη αναστρέψιμο τέλος.

Η καταστροφή στα διάφορα οικοσυστήματα είναι ραγδαία με άμεσες επιπτώσεις σε χιλιάδες μορφές ζωής από το ζωικό και φυτικό βασίλειο.

Πρόσφατες έρευνες από τη Γερμανία και το Πουέρτο Ρίκο, αλλά και παγκόσμια μελέτη μεταδεδομένων, δείχνουν σοβαρή και δραματική μείωση της αφθονίας των εντόμων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η κατάρρευση στους πληθυσμούς αυτών των μικροσκοπικών πλασμάτων θα μπορούσε να επηρεάσει βαθιά τα οικοσυστήματα και τον ανθρώπινο πολιτισμό, καθώς τα έντομα αποτελούν τη βάση της τροφικής αλυσίδας, επικονιάζουν τα φυτά, διασπούν και αποθέτουν απόβλητα και αναζωογονούν τα εδάφη.

Το permafrost, το βάθος του εδάφους που είναι μονίμως παγωμένο στην Αρκτική, έχει αρχίσει και λιώνει τόσο γρήγορα και τόσο βαθιά που οι επιστήμονες πολλές φορές χάνουν τις συσκευές που χρησιμοποιούν για να κάνουν τις μετρήσεις τους.

Εξ αιτίας αυτού του πρωτοφανούς φαινομένου απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα η υπερθέρμανση του πλανήτη να επιταχύνεται.

Στη Γροιλανδία, η περίοδος τήξης του πάγου άρχισε εφέτος περίπου ένα μήνα νωρίτερα, ενώ στην Αλάσκα, οι πάγοι στα ποτάμια εφέτος άρχισαν να λιώνουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Η συρρίκνωση των παγετώνων που παρατηρείται σε όλη τον πλανήτη απειλεί να αφήσει χωρίς ύδρευση τεράστιες εκτάσεις γης και εκατομμύρια ανθρώπους.

Μια πρόσφατη έρευνα από την Αυστραλία προειδοποιεί ότι μέχρι τα μέσα του αιώνα που διανύουμε μεγάλο μέρος της Γης θα είναι μη κατοικήσιμο γεγονός που θα φέρει τρομακτικές ανακατατάξεις στη διεθνή τάξη πραγμάτων.

Παρά τους κώδωνες κινδύνου που κρούει η επιστημονική κοινότητα οι άνθρωποι συνεχίζουν αδιάφοροι να καταστρέφουν ότι βρεθεί στο πέρασμά τους, με μια αυτοκτονική διάθεση που ξεπερνάει κάθε λογική.

Εχοντας φτάσει στο χείλος του γκρεμού είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Τίποτα απ όλα αυτά δεν θα έχει καλό τέλος.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024