Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτειου διαδηλώνουν ζητώντας να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους που λήγουν.

Φορώντας μπλε ποδιές και κρατώντας τα σύνεργα της δουλειά τους, δηλαδή σφουγγαρίστρες, σκούπες και κουβάδες, προσπάθησαν να φθάσουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Για δεύτερη φορά ωστόσο τις σταμάτησαν οι κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονται νυχθημερόν παρατεταγμένες στην απροσπέλαστη Ηρώδου Αττικού.

Διεκδικούν, όπως λένε, τις δουλειές τους και κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι τις εμπαίζει με ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, χωρίς όμως, να έχουν γίνει κάποιες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται πως οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν συνάψει οι καθαρίστριες με τους εργολάβους που παρέχουν υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης σε νοσοκομεία, λήγουν τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ κάποιες από τις εργαζόμενες που αναμένεται να χάσουν τις δουλειές τους, απασχολούνται για πάνω από μία δεκαετία στο Δρομοκαϊτειο.

Οι διαδηλώτριες πέταξαν συμβολικά τσουκνίδες μπροστά από τις κλούβες των ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πουν ότι η κυβέρνηση τις εμπαίζει. Ταυτόχρονα κρατούσαν πλακατ με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τον όποιον χαρακτήρισαν…«αρλούμπα».

Γράψτε το σχόλιό σας