Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έως και η Αυλωνίτου κατά του Τσίπρα; «Από αλαζονικές συμπεριφορές μας η... παντοδυναμία της ΝΔ»

Έως και η Αυλωνίτου κατά του Τσίπρα; «Από αλαζονικές συμπεριφορές μας η… παντοδυναμία της ΝΔ»

Αιχμές προς το Μέγαρο Μαξίμου άφησε η Ελένη Αυλωνίτου, σχολιάζοντας την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στην τριπλή κάλπη.

Αιχμές προς το Μέγαρο Μαξίμου άφησε η Ελένη Αυλωνίτου, σχολιάζοντας την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στην τριπλή κάλπη. Μιλώντας στο Attica tv η βουλευτής β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ (και υποψήφια εκ νέου στον βόρειο τομέα) άσκησε σκληρή κριτική με αποδέκτες το πρωθυπουργικό επιτελείο και το ευρύτερο στενό περιβάλλον που συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν φταίει ο κόσμος που δεν μας ψήφισε, εμείς φταίμε», είπε η κ. Αυλωνίτου, κάνοντας λόγο για αλαζονικές συμπεριφορές και επικοινωνιακά λάθη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς και για κακές κομματικές υποψηφιότητες σε περιφέρειες και δήμους».
«Επί τέσσερα χρόνια δεν καταφέραμε να χτίσουμε σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας όμως ως μεγαλύτερο λάθος το γεγονός πως «δεν προλάβαμε υπό το βάρος των μνημονίων να δώσουμε έμφαση στη μεσαία τάξη».
Μιλώντας για το θέμα της λεγόμενης δέκατης τρίτης σύνταξης, η κ. Αυλωνίτου κατηγόρησε ξανά τους συνεργάτες του πρωθυπουργού «με ευθύνη των οποίων δεν παρουσιάστηκε με σωστό τρόπο στους δικαιούχους».
Όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως η Ελένη Αυλωνίτου έχει υπάρξει από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, φθάνοντας κατά καιρούς στο σημείο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και μάλιστα με τον πιο… ξεκαρδιστικό τρόπο.
Το ωστικό κύμα της ήττας στην τριπλή κάλπη, αλλά και ο φόβος για επανάληψή της στις εθνικές εκλογές, είναι τόσο συντριπτικό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που είδαμε και ακούσαμε έως και αυτή την Ελένη Αυλωνίτου να κάνει λόγο για «βουβή δυσαρέσκεια», «εκκωφαντικά μηνύματα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ακόμη και να παραδέχεται «παντοδυναμία της Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές κάλπες».
Μιλάμε για το ίδιο πολιτικό πρόσωπο που έφθασε στο σημείο να μιλά με πεζοδρομιακές εκφράσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ισχυρίζεται πως το μαζούτ που είχε πνίξει τον Αργοσαρωνικό το 2017 ήταν προϊόν photoshop, ή ακόμα και να ενημερώνει τους συνταξιούχους πως… δεν έγιναν περικοπές στις συντάξεις τους!
Μιλάμε, για την Ελένη Αυλωνίτου προτού της συμβεί η μεταστροφή στον δρόμο προς τη Δαμασκό, δηλαδή φεύγοντας από την κάλπη. Ας θυμηθούμε μερικές από τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας έχει χαρίσει:
Καλεσμένη σε εκπομπή του Antenna, τον περασμένο Αύγουστο, η κ. Αυλωνίτου είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο την υπερασπιστική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης που έκανε λόγο για «π@π@ριά που είπε ο Μητσοτάκης»! Τα λόγια αυτά προκάλεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, σάλο, φθάνοντας στο (σπάνιο) σημείο να ακουστούν επικρίσεις ακόμα και από επώνυμα κυβερνητικά χείλη. Λίγες μέρες μετά η βουλευτής ζήτησε συγνώμη μέσω των social media.

Μιλάμε για τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ που τον Σεπτέμβριο του 2017, μετά την πρωτοφανή ρύπανση του Αργοσαρωνικού που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την ακόμα πιο πρωτοφανή αβελτηρία του υπουργείου Ναυτιλίας, έφθασε στο σημείο να πει πως η διάσημη φωτογραφία με τη λουόμενη που είχε γεμίσει πίσσα τ οκορμί της, ήταν… προϊόν Photoshop για να… πληγεί η κυβέρνηση!

Την ίδια εποχή, Αύγουστος του 2017, η βουλευτής έκανε γνωστό στους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που -και τότε- βρίσκονταν στα κάγκελα μερικά, απλά, πράγματα.

Σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από τη συχνότητα του Σκάι τους ενημέρωσε πως «οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί», «κατασχέσεις δεν γίνονται σε όσους χρωστούν», καθώς και ότι «το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσουν χαμηλότερες εισφορές».

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους οι οποίοι «δεν αναδεικνύουν τα καλά που κάνει η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας με μονομέρεια τις ειδήσεις, χωρίς να διαβάζουν τι γράφει η έγκυρη «Χάζενπλαστ» (σ.σ. εννοούσε τη γερμανική Handelsblatt).

Μιλώντας για τη φωτιά που προκάλεσε την τραγωδία στο Μάτι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να εκστομίσει το απερίγραπτο: «Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, ο συντονισμός ήταν άριστος. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε αμέσως γιατί με τέτοιους ανέμους θα είχε κάψει τα πάντα»…

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024