«Rocketman»: Με λογοκρισία η ταινία για τον Έλτον Τζον στη Ρωσία
Η ταινία που βασίζεται στη ζωή του διάσημου βρετανού τραγουδιστή και συνθέτη Έλτον Τζον θα προβληθεί χωρίς σκηνές με ομοφυλοφιλικές σχέσεις και χρήση ναρκωτικών.
Η ταινία Rocketman, που έχει ως θέμα την ζωή του διάσημου βρετανού τραγουδιστή και συνθέτη Έλτον Τζον, υπέστη κάποιες τροποποιήσεις πριν αρχίζει να παίζεται στους ρωσικούς κινηματογράφους, καθώς το απαιτούσε ο εναρμονισμός της ταινίας με την ρωσική νομοθεσία. Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της εταιρείας διανομής Central Partnership.
«Πράγματι στην ταινία έγιναν αλλαγές για να ανταποκρίνεται στη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας.
Όπως έγραψε στην σελίδα του στο Facebook ο ρώσος κριτικός κινηματογράφου Αντόν Ντόλιν, από την ταινία έκοψαν όλες τις σκηνές που έχουν φιλιά μεταξύ ανδρών και σκηνές ιδιαίτερης εγγύτητας μεταξύ τους, όπως και οι σκηνές που έχουν χρήση ναρκωτικών.
«Ψαλιδίστηκαν όλες οι σκηνές με τα φιλιά, με σεξ.. Ο Μίσα Κόζιερφ ισχυρίζεται κακώς αφαίρεσαν τις σκηνές με την χρήση ναρκωτικών (δεν τις παρατήρησα, αλλά τον πιστεύω). Το πιο αποκρουστικό είναι, είναι ότι από την ταινία αφαίρεσαν το τελευταίο επεισόδιο. Στην ταινία στο επεισόδιο αυτό, αναφέρεται στο ότι ο Έλτον Τζον βρήκε τον έρωτα της ζωής του και μαζί μεγαλώνει με τον αγαπημένο του σύντροφο τα παιδιά. Στην ταινία που προβάλλεται, υπάρχει η δραματική στιγμή, που εμφανίζει την μητέρα του να του λέει «είσαι καταδικασμένος στη μοναξιά».
Το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πάντως ότι δεν έκανε καμία σύσταση για να κοπούν οι επίμαχες σκηνές κι ότι πρόκειται για αποκλειστική απόφαση της εταιρείας διανομής.
Η εκπρόσωπος της εταιρείας Central Partnership, δήλωσε επίσης ότι η ταινία Rocketman θα αρχίσει να παίζεται στους κινηματογράφους στις 6 Ιουνίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]
- Ντουπλάντις: «Ο Καραλής με πίεσε πολύ, απολαμβάνω να αγωνίζομαι εναντίον του» (vid)

