Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Γραικός: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την τελευταία συνάντηση με τον δολοφόνο του

Δημήτρης Γραικός: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την τελευταία συνάντηση με τον δολοφόνο του

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από drone από τις έρευνες της Αστυνομίας στο σημείο που είχε θαφτεί ο άτυχος επιχειρηματίας - «Κρυβόταν» σε κοινή θέα ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του.

Νέα στοιχεία σχετικά με τη μοιραία συνάντηση του 59χρονου Δημήτρη Γραικού και του 46χρονου φερόμενου ως δολοφόνο του αποκάλυψε η Αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου.

Θυμίζουμε ότι η σορός του επιχειρηματία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν θαμμένο σε λάκο με λάσπη, σε κτηνοτροφική μονάδα στο χωριό Ανατολικό έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ιδιοκτήτης της μονάδας ήταν έμπορος που είχε δει για τελευταία φορά τον Γραικό ζωντανό και από την αρχή είχε κινήσει υποψίες η συμπεριφορά του. Στη συνέχεια, ο ίδιος ομολόγησε τη δολοφονία του Γραικού και υπέδειξε το σημείο όπου τον είχε θάψει.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν οι Αρχές σε ανακοίνωσή τους, ο έμπορος κρεάτων συνάντησε τον άτυχο επιχειρηματία στον στάβλο του. Εκεί, οι δύο άνδρες λογομάχησαν και υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο Δημήτρης Γραικός έπεσε στο πάτωμα και τραυματίστηκε θανάσιμα.

«Είχαν συναντηθεί στον στάβλο. Πήγε πρώτα το θύμα κι όταν ο δράστης πήγε τον βρήκε εκεί. Το θύμα είχε πουλήσει στον δράστη κάποια από τα ζώα που είχε στον στάβλο του. Φέρεται ότι είχε εξοφληθεί. Όλα έγιναν για οικονομικές διαφορές», διευκρίνισε ο επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας.

Σύμφωνα δε με την αστυνομία, για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού «δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος εμπλεκόμενος».

«Η υπόθεση δεν έκλεισε ποτέ. Είχε υποβληθεί το υλικό στην εισαγγελία και την υπόθεση τη χειρίστηκε η εισαγγελία», σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σχετικά με το πώς ο δράστης έθαψε το θύμα, είπε: «Άνοιξε στο σημείο μια τρύπα με το σκαπτικό μηχάνημα, έριξε το αμάξι με τον ουρανό προς τα κάτω, έριξε χώμα και πολύ μεγάλο όγκο από ακαθαρσίες».

Στη δημοσιότητα δόθηκε και βίντεο από drone, όπου καταγράφονται οι έρευνες των αρχών.

Για τις έρευνες, μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χρειάστηκε να φέρει ειδικό εξοπλισμό που ανιχνεύει μέταλλα με τον οποίο οι αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Χήρα Γραικού: Ο κατηγορούμενος χρωστούσε πολλά λεφτά στον άνδρα μου

Το σενάριο των οικονομικών διαφορών μεταξύ του Γραικού και του φερόμενου ως δολοφόνου του επιβεβαιώνει και η μαρτυρία της Δέσποινας Τσακαλίδου, συζύγου του επιχειρηματία.

Η Δέσποινα Τσακαλίδου αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι ο 46χρονος έμπορος κρεάτων ήταν με τον σύζυγό της στα σφαγεία της Χαλάστρας την ημέρα που εξαφανίστηκε. Ο κατηγορούμενος συνεργαζόταν με τον Γραικό και αγόραζε από εκείνον κρέατα που τα πουλούσε στο κατάστημά του.

«Εκείνη την ημέρα ήταν στα σφαγεία μαζί του (σ.σ.: με τον Γραικό). Ο σύζυγός μου είχε πάει να πάρει λεφτά από αυτόν, του χρωστούσε πολλά λεφτά». Σε ερώτηση της δημοσιογράφου εάν το ποσό αυτό ήταν 17.000 ευρώ, η σύζυγος του Δ. Γραικού απάντησε ότι το ποσό είναι τετραψήφιο από αυτό.

Σε ερώτηση για τον λόγο που εκτιμά πως σκότωσε τον σύζυγό της, η χήρα του 59χρονου κτηνοτρόφου απάντησε: «Ο σύζυγός μου ήθελε να πάρει τα λεφτά και αυτός δεν τα έδινε».

Δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει τη δικαίωση που νιώθει, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που υπονόησαν ότι εκείνη εμπλέκεται στην εξαφάνιση του συζύγου της: «Δεν με ένοιαζε που έλεγαν ό,τι θέλανε. Ήξερα ότι δεν είχα κάνει κάτι.»

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 59χρονος Δημήτρης Γραικός  χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του ένα HILUX TOYOTA με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας, όταν έφυγε από τα σφαγεία.

Από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη είχε αποκαλυφθεί πως ο Δημήτρης Γραικός είχε ραντεβού την ίδια νύχτα με ένα πρόσωπο, το οποίο όμως αρνούνταν το γεγονός.

Το πρόσωπό με το οποίο επρόκειτο να είχε ραντεβού πριν εξαφανιστεί ο Δημήτρης Γραικός είχε υποστηρίξει ότι δεν τον γνώριζε ούτε κατ’ όψιν.

Υποστήριξε τότε ότι πρέπει να έφυγε μόνος του και να κρύβεται.

Για την εξαφάνιση του επιχειρηματία είχε μιλήσει και η σύζυγός του στην εκπομπή, η οποία εστίασε στη συναλλαγή που είχε ο άνδρας της με έναν έμπορο στο χώρο των σφαγείων πριν χαθεί, αμφισβητώντας ότι του έδωσε τις δεκαεπτά χιλιάδες ευρώ που ανέφερε.

Από την πλευρά του ο έμπορος που εν τέλει ομολόγησε πως τον σκότωσε, είχε μιλήσει τότε και αυτός στην δημοσιογράφος.

Ο έμπορος τότε υποστήριξε πως ήταν το πρώτο άτομο που έψαξε εξονυχιστικά η αστυνομία μετά την εξαφάνιση και πως τα στοιχεία που κατέθεσε επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του.

Δράστης δολοφονίας: Δεν ασχολούμαι γιατί θα μπλέξω χειρότερα

Από την πλευρά του ο δολοφόνος είχε καταφέρει να γίνει πειστικός στον κόσμο, όχι όμως στην αστυνομία που δεν σταμάτησε να τον ερευνά όλα αυτά τα χρόνια έως ότου λυγίσει και ομολογήσει τις πράξεις του.

Πάντως ο έμπορος που σκότωσε τον επιχειρηματία είχε βγει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη υποστηρίζοντας πως λέει μόνο την αλήθεια, πράγμα που και θα αποδειχθεί.

«Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με τη γυναίκα του Γραικού αν έδωσα ή δεν έδωσα τα χρήματα. Ό,τι είχα να πω το είπα δέκα φορές στην Ασφάλεια. Τώρα αν του έδωσα ή δεν του έδωσα, αυτοί ξέρουν τι έχει γίνει. Τελείωσε, δεν το συζητώ ξανά. Έχουν γίνει καταθέσεις, υπάρχουν τιμολόγια. Εγώ από την δικιά μου την μεριά είπα όλη την αλήθεια, όπως ακριβώς έχουν γίνει τα πράγματα» είχε πει στην Νικολούλη με κατηγορηματικό ύφος.

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για τις εξελίξεις στην υπόθεση, είχε πει:

«Εμένα μου μπαίνουν διάφορα στο μυαλό αλλά δεν ασχολούμαι γιατί θα μπλέξω χειρότερα. Αν ήξεραν για τα λεφτά, κάποιος θα ενημέρωσε από το σφαγείο».

Όταν η Αγγελική Νικολούλη αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να ήταν απαραίτητα κάποιος μέσα από τα σφαγεία και όχι κάποιος άλλος που μπορεί να γνώριζε ότι εκείνη τη μέρα επρόκειτο να του δώσει χρήματα, τότε  τόνισε με έμφαση:«Θα διατυμπάνιζε παντού τι έγινε και τι δεν έγινε; Κάποιος δικός του όμως θα το ήξερε. Όταν χάθηκε, ήμουν ο πρώτος που ήρθε να ψάξει η Αστυνομία. Τους έδωσα όλα τα τιμολόγια κατευθείαν, όλες τις καταθέσεις, όλα τα έβγαλαν αντίγραφα και τελείωσε».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024