Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εδώ έθαψε τον Δημήτρη Γραικό και το τζιπ του ο δολοφόνος

Εδώ έθαψε τον Δημήτρη Γραικό και το τζιπ του ο δολοφόνος

Το σημείο υπέδειξε ο έμπορος, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε και τελικά ομολόγησε πως τον σκότωσε.

Τέλος στο θρίλερ που κράτησε δυόμιση χρόνια με την αναζήτηση του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού δόθηκε σήμερα μετά την αποκάλυψη του δολοφόνου πως σκότωσε και έθαψε στην κτηνοτροφική του μονάδα τον επιχειρηματία.

Το σημείο υπέδειξε ο έμπορος, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε και τελικά ομολόγησε πως τον σκότωσε.

Ανασύρθηκε η σορός και το όχημα του άτυχου επιχειρηματία/ Φωτογραφίες:Life-events.gr

Τον έθαψε στην κτηνοτροφική του μονάδα και τελικά σήμερα «έσπασε» και είπε στους αστυνομικούς ό,τι συνέβη.

Η ανάσυρση ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ αύριο αναμένεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός από τη Θεσσαλονίκη, είχε εξαφανιστεί στις 3 Νοεμβρίου του 2016, με το 4χ4 αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με τα όσα έχει υποστηρίξει η σύζυγος του, ο επιχειρηματίας έφυγε από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάθηκαν.

Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο έλεγε η οικογένεια του Γραικού

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής του, η οικογένεια του επιχειρηματία και κυρίως η σύζυγός του επέμενε πως αφενός επρόκειτο για δολοφονία και πως αφετέρου το κίνητρο είναι οικονομικό.

«Πιστεύουμε ότι έγινε κάτι στη διαδρομή το οποίο ήταν οργανωμένο διότι για να εξαφανίσεις τον έμπορο και το αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, μια προμελέτη και να δράσουν ταχύτατα. Θεωρούμε ότι δεν περάσανε διόδια. Άρα το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε μια ακτίνα 20 με 30 χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο υπάρχει και θα «μιλήσει». Το κίνητρο είναι και οικονομικό» έχει αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Διαλυνάς.

«Εγώ λέω όλη την αλήθεια, όπως ακριβώς έγινε» έλεγε ο δολοφόνος

Από την πλευρά του ο δολοφόνος είχε καταφέρει να γίνει πιστικός στον κόσμο, όχι όμως στην αστυνομία που δεν σταμάτησε να τον ερευνά όλα αυτά τα χρόνια έως ότου λυγίσει και ομολογήσει τις πράξεις τους.

Πάντως ο έμπορος που σκότωσε τον επιχειρηματία είχε βγει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη υποστηρίζοντας πως λέει μόνο την αλήθεια, πράγμα που και θα αποδειχθεί.

«Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με τη γυναίκα του Γραικού αν έδωσα ή δεν έδωσα τα χρήματα. Ό,τι είχα να πω το είπα δέκα φορές στην Ασφάλεια. Τώρα αν του έδωσα ή δεν του έδωσα, αυτοί ξέρουν τι έχει γίνει. Τελείωσε, δεν το συζητώ ξανά. Έχουν γίνει καταθέσεις, υπάρχουν τιμολόγια. Εγώ από την δικιά μου την μεριά είπα όλη την αλήθεια, όπως ακριβώς έχουν γίνει τα πράγματα» είχε πει στην Νικολούλη με κατηγορηματικό ύφος.

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για τις εξελίξεις στην υπόθεση, είχε πει:

«Εμένα μου μπαίνουν διάφορα στο μυαλό αλλά δεν ασχολούμαι γιατί θα μπλέξω χειρότερα. Αν ήξεραν για τα λεφτά, κάποιος θα ενημέρωσε από το σφαγείο».

Όταν η Αγγελική Νικολούλη αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να ήταν απαραίτητα κάποιος μέσα από τα σφαγεία και όχι κάποιος άλλος που μπορεί να γνώριζε ότι εκείνη τη μέρα επρόκειτο να του δώσει χρήματα, τότε  τόνισε με έμφαση:«Θα διατυμπάνιζε παντού τι έγινε και τι δεν έγινε; Κάποιος δικός του όμως θα το ήξερε. Όταν χάθηκε ήμουν ο πρώτος που ήρθε να ψάξει η Αστυνομία. Τους έδωσα όλα τα τιμολόγια κατευθείαν, όλες τις καταθέσεις, όλα τα έβγαλαν αντίγραφα και τελείωσε».

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024