Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Γραικός: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του επιχειρηματία

Δημήτρης Γραικός: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του επιχειρηματία

Ιδιοκτήτης της μονάδας ήταν έμπορος που είχε δει για τελευταία φορά τον Γραικό ζωντανό και από την αρχή είχε κινήσει υποψίες η συμπεριφορά του.

Μετά από 2,5 χρόνια ερευνών ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός βρέθηκε τελικά θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής.

Ιδιοκτήτης της μονάδας ήταν έμπορος που είχε δει για τελευταία φορά τον Γραικό ζωντανό και από την αρχή είχε κινήσει υποψίες η συμπεριφορά του.

Για τις έρευνες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χρειάστηκε να φέρει ειδικό εξοπλισμό που ανιχνεύει μέταλλα με τον οποίο οι αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Στη συνέχεια ο βασικός ύποπτος ομολόγησε στις αρχές ότι εκείνος δολοφόνησε τον Γραικό όπως και το σημείο που τον είχε θάψει.

Σύμφωνα με τα όσα έχει υποστηρίξει η σύζυγος του, ο επιχειρηματίας έφυγε από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάθηκαν. «Δεν ήταν ούτε εγκληματίας, ούτε τοκογλύφος, ούτε απατεώνας. Δεν είχε εχθρούς σε τέτοιο βαθμό, ώστε κάποιοι…» έχει πει η γυναίκα του.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 59χρονος Δημήτρης Γραικός  χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του ένα HILUX TOYOTA με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας, όταν έφυγε από τα σφαγεία.

Από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη είχε αποκαλυφθεί πως ο Δημήτρης Γραικός είχε ραντεβού την ίδια νύχτα με ένα πρόσωπο, το οποίο όμως αρνούνταν το γεγονός.

Το πρόσωπό με το οποίο επρόκειτο να είχε ραντεβού πριν εξαφανιστεί ο Δημήτρης Γραικός είχε υποστηρίξει ότι δεν τον γνώριζε ούτε κατ’ όψιν.

Υποστήριξε τότε ότι πρέπει να έφυγε μόνος του και να κρύβεται.

Για την εξαφάνιση του επιχειρηματία είχε μιλήσει και η σύζυγός του στην εκπομπή, η οποία εστίασε στη συναλλαγή που είχε ο άνδρας της με έναν έμπορο στο χώρο των σφαγείων πριν χαθεί, αμφισβητώντας ότι του έδωσε τις δεκαεπτά χιλιάδες ευρώ που ανέφερε.

Από την πλευρά του ο έμπορος που εν τέλει ομολόγησε πως τον σκότωσε, είχε μιλήσει τότε και αυτός στην δημοσιογράφος.

Ο έμπορος τότε υποστήριξε πως ήταν το πρώτο άτομο που έψαξε εξονυχιστικά η αστυνομία μετά την εξαφάνιση και πως τα στοιχεία που κατέθεσε επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του.

Δράστης δολοφονίας: Δεν ασχολούμαι γιατί θα μπλέξω χειρότερα

Από την πλευρά του ο δολοφόνος είχε καταφέρει να γίνει πιστικός στον κόσμο, όχι όμως στην αστυνομία που δεν σταμάτησε να τον ερευνά όλα αυτά τα χρόνια έως ότου λυγίσει και ομολογήσει τις πράξεις τους.

Πάντως ο έμπορος που σκότωσε τον επιχειρηματία είχε βγει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη υποστηρίζοντας πως λέει μόνο την αλήθεια, πράγμα που και θα αποδειχθεί.

«Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με τη γυναίκα του Γραικού αν έδωσα ή δεν έδωσα τα χρήματα. Ό,τι είχα να πω το είπα δέκα φορές στην Ασφάλεια. Τώρα αν του έδωσα ή δεν του έδωσα, αυτοί ξέρουν τι έχει γίνει. Τελείωσε, δεν το συζητώ ξανά. Έχουν γίνει καταθέσεις, υπάρχουν τιμολόγια. Εγώ από την δικιά μου την μεριά είπα όλη την αλήθεια, όπως ακριβώς έχουν γίνει τα πράγματα» είχε πει στην Νικολούλη με κατηγορηματικό ύφος.

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για τις εξελίξεις στην υπόθεση, είχε πει:

«Εμένα μου μπαίνουν διάφορα στο μυαλό αλλά δεν ασχολούμαι γιατί θα μπλέξω χειρότερα. Αν ήξεραν για τα λεφτά, κάποιος θα ενημέρωσε από το σφαγείο».

Όταν η Αγγελική Νικολούλη αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να ήταν απαραίτητα κάποιος μέσα από τα σφαγεία και όχι κάποιος άλλος που μπορεί να γνώριζε ότι εκείνη τη μέρα επρόκειτο να του δώσει χρήματα, τότε  τόνισε με έμφαση:«Θα διατυμπάνιζε παντού τι έγινε και τι δεν έγινε; Κάποιος δικός του όμως θα το ήξερε. Όταν χάθηκε ήμουν ο πρώτος που ήρθε να ψάξει η Αστυνομία. Τους έδωσα όλα τα τιμολόγια κατευθείαν, όλες τις καταθέσεις, όλα τα έβγαλαν αντίγραφα και τελείωσε».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024