Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Handball Premier: Ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι για τον τίτλο, 2-1 την ΑΕΚ

Handball Premier: Ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι για τον τίτλο, 2-1 την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε ξανά της ΑΕΚ στο κλειστό του Ρέντη (22-17) και χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο στην Handball Premier

Το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier Handball (και κατ’ επέκταση του νταμπλ αφού έχει προηγηθεί η στέψη στο Κύπελλο) έχει ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε ξανά της ΑΕΚ στο κλειστό του Ρέντη και προηγείται με 2-1 στη σειρά των τελικών.

Οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται μία νίκη ακόμα για να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου με το επόμενο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο στο ΟΑΚΑ την προσεχή Τρίτη (28/5).

Για τη δεύτερη επικράτηση ο Ολυμπιακός βασίστηκε στον επιθετικό πλουραλισμό και τη σκληρή άμυνα από το πρώτο λεπτό. Οι Κιτρινόμαυροι από την άλλη έβρισκαν σκορ κατά βάση από τον Αργυρού και τον Παλεβίτσιους, ενώ παράλληλα είχαν απέναντί τους ένα σπουδαίο Τσιλιμπάρη. Μοιραία ηττήθηκαν και τώρα καλούνται να υπερασπιστούν την έδρα τους για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της κούπας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα, ο Αραπακόπουλος ο οποίος πέτυχε πέντε τέρματα. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με μεγάλη συνέπεια από τη θέση του πίβοτ, παρά την απουσία του Καραμπουρνιώτη είχαν πάθος στην άμυνα και κράτησαν απόρθητη την έδρα τους.

Τα πρώτα λεπτά είδαμε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες έκαναν focus στην άμυνά τους με τους παίκτες να στοχεύουν στον αιφνιδιασμό για να βρουν εύκολα γκολ (5-3). Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βρήκε περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα έτρεξε επί μέρους 7-4 και το ημίχρονο τον βρήκε μπροστά στο σκορ με 12-7.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά ποτέ να απειλήσει πραγματικά. Ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με τρεις παίκτες (λόγω δίλεπτων αποβολών)  η Ένωση πέτυχε μόλις ένα τέρμα. Το τελικό 22-17  «έγραψε» ο εκ των διακριθέντων του Ολυμπιακό Φέλιπε Ρέινα.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-2, 5-2, 5-3, 9-5, 12-7 (ημ), 13-8, 15-10, 16-12, 17-13, 19-16, 22-17

Ολυμπιακός: Κρητικός 1, Τζηράς 1, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 5, Τερλέτσκι, Κανδύλας, Σανίκης 1, Μπούμπαλο 1, Κόντης, Λιάπης 4, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 6, Χάλαρης, Τσίλης 1

ΑΕΚ: Γεωργιάδης, Ζαμπούνης, Π. Νικολαΐδης 1, Συγγάρης, Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος, Γιάκομπσεν, Παπαδιονυσίου, Δομπρής 3, Μυλωνάς, Νταρσουλάν, Αργυρού 7, Παλεβίτσιους 3, Βραζάλιτσα.

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024