Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επτά τρόποι να αυξήσετε την ενέργειά σας

Επτά τρόποι να αυξήσετε την ενέργειά σας

Χωρίς να αυξήσετε την κατανάλωση καφέ

Όταν έχετε μια πιεστική καθημερινότητα με γρήγορους ρυθμούς, όταν πρέπει να δουλεύετε και παράλληλα να φροντίζετε τα παιδιά και να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, είναι λογικό να νιώθετε εξουθενωμένη σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να νικήσετε την κούραση και να χαρίσετε στον οργανισμό σας την ενέργεια που χρειάζεται.

  1. Καταναλώστε περισσότερα πράσινα λαχανικά. Τα πράσινα λαχανικά (ειδικά τα φυλλώδη) είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και περιέχουν μια ποικιλία βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας για να παράγει ενέργεια. Περιέχουν επίσης σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για αποτελεσματική οξυγόνωση των κυττάρων. Η μεγάλη παροχή οξυγόνου στα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση ενέργειας.
  2. Πιείτε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι αναζωογονητικό. Περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται L-Θεανίνη, το οποίο αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, αλλά βοηθά επίσης στο να σας κρατάει σε ηρεμία. Είναι επίσης γεμάτο από αντιοξειδωτικά και μπορεί να λειτουργήσει ως μια καλή εναλλακτική λύση αντί για καφέ.
  3. Ελέγξτε τα επίπεδα σιδήρου σας. Η έλλειψη σιδήρου είναι η πιο συνηθισμένη διατροφική ανεπάρκεια στον κόσμο, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία. Χωρίς υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια, το σώμα σας δεν μπορεί να πάρει αρκετό οξυγόνο. Η συνέπεια της έλλειψης επαρκούς οξυγόνου στο σώμα είναι η συνεχής κόπωση.
  4. Ξεκινήστε προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Ακολουθήστε μια προπόνηση αντίστασης ή μυϊκής ενδυνάμωσης. Έτσι θα βοηθήσετε την κατασκευή άπαχης μυϊκής μάζας. Περισσότεροι μύες σημαίνουν περισσότερα μιτοχόνδρια που παράγουν ενέργεια στα κύτταρά σας – οδηγώντας σε υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό, ο οποίος βοηθά στη διαχείριση του σωματικού λίπους καθώς και στην παραγωγή ενέργειας.
  5. Καθαρίστε το μυαλό σας. Δε σας βοηθά πουθενά το να έχετε συνέχεια στο μυαλό σας τις υποχρεώσεις σας και τα πράγματα που έχετε να κάνετε. Όταν είστε στο γραφείο, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για το τι γίνεται στο σπίτι σας και όταν είστε στο σπίτι δεν υπάρχει λόγος να παίρνετε και τη δουλειά μαζί σας. Προσπαθήστε να συγκεντώνεστε σε ένα πράγμα τη φορά.
  6. Κατανοήστε τον εαυτό σας. Είναι σημαντικό να είστε ενήμερη για το πώς οι αντιλήψεις σας επηρεάζουν τη διάθεσή σας και την ενεργειακή σας κατάσταση. Γράψτε μια λίστα με ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε ζωντανή και ό,τι σας «ρίχνει». Στη συνέχεια, προσπαθήστε να κάνετε περισσότερα από τα πράγματα που σας φτιάχνουν τη διάθεση και -στην περίπτωση που δεν μπορείτε απλά να τα αποφύγετε- να διαχειρίζεστε με ηρεμία όλα όσα δε σας ευχαριστούν.
  7. Κοιτάξτε ολόκληρη την εικόνα. Η βιοχημεία σας, τα θρεπτικά συστατικά που καταναλώνετε, καθώς επίσης και οι πεποιθήσεις σας, επηρεάζουν την ενέργειά σας. Πρέπει να δώσετε στο σώμα σας αυτό που χρειάζεται για να δημιουργήσει τις συνθήκες μέσα σας που σας επιτρέπουν να νιώθετε καλά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024