Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Banksy ινκόγκνιτο στη Βενετία - Το νέο έργο του

O Banksy ινκόγκνιτο στη Βενετία – Το νέο έργο του

Ο μυστικοπαθής καλλιτέχνης εξέθεσε την τέχνη του σε... παράνομο πάγκο κατά τη Μπιενάλε της Βενετίας.

Με το συνήθη τρόπο του, ο Banksy παρουσίασε το νέο έργο τέχνης του στη Βενετία, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς.

O μυστικοπαθής street artist επέλεξε να επισκεφθεί την ιταλική πόλη την περίοδο της διάσημης Μπιενάλε, που αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη έκθεση τέχνης στην Ευρώπη.

Στο βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Βρετανός καλλιτέχνης αναφέρει αιχμηρά: «Στήνοντας τον πάγκο μου στην Μπιενάλε της Βενετίας. Παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο και πιο προβεβλημένο καλλιτεχνικό γεγονός στον κόσμο, για κάποιο λόγο δεν με καλούν ποτέ».

Στο κλιπ εμφανίζεται ένας άνδρας, με καλυμμένο το πρόσωπό του, να στήνει εννέα πίνακες σε μια υπαίθρια αγορά στη Βενετία, που συνθέτουν μια μεγαλύτερη εικόνα. Το «παζλ» που σχηματίζουν οι καμβάδες απεικονίζει ένα πελώριο κρουαζιερόπλοιο που πλέει στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, περιτριγυρισμένο από τις παραδοσιακές γόνδολες.

Το έργο, σύμφωνα με το ταμπελάκι που έχει στηθεί δίπλα του, ονομάζεται «Venice in oil», ένα λογοπαίγνιο του καλλιτέχνη που αναφέρεται από τη μία μεριά στην τεχνοτροπία της ελαιογραφίας, και από την άλλη στο πετρέλαιο που αφήνουν πίσω τους τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την πόλη.

Το εν λόγω έργο είναι αρκετά σπάνιο, καθώς ο Banksy δεν συνηθίζει να κάνει ελαιογραφίες, προτιμώντας την πιο σύγχρονη τεχνική του στένσιλ και του γκράφιτι.

Η επίσκεψη του Banksy είχε και τα απρόοπτά της: ο διάσημος καλλιτέχνης δέχτηκε επίπληξη από αστυνομικούς, καθώς δεν είχε άδεια για τον πάγκο του. Χωρίς να γνωρίζουν σε ποιον μιλούν, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον καλλιτέχνη να μαζέψει τα πράγματα του και να φύγει.

Το βίντεο καταλήγει με τον Banksy να απομακρύνεται, ενώ από πίσω του βρίσκεται φαινομενικά το ίδιο κρουαζιερόπλοιο που απεικόνισε στο έργο του.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024