Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα κοινά λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας

Τα κοινά λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας

Έξι συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε

Κι ενώ νομίζετε ότι ακολουθείτε ευλαβικά μία καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και πλένετε απλά και σωστά το πρόσωπό σας, τελικά ίσως κάνετε σημαντικά λάθη που κάνουν περισσότερο κακό στην επιδερμίδα σας. Ανακαλύψτε μήπως κάνετε κι εσείς κάποιο από τα παρακάτω λάθη και αν ναι, δείτε πώς θα το διορθώσετε.

  • Το πλένετε πάρα πολύ. Αυτό προκαλεί αφυδάτωση στο δέρμα σας που πιθανώς θα οδηγήσει σε ξηρή επιδερμίδα και αργότερα σε ρυτίδες ή πρόωρη γήρανση. Επιπλέον, σημειώστε ότι το να πλένεις πολύ το πρόσωπό σου, ίσως το κάνει ακόμα πιο λιπαρό. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται μία φορά το πρωί και μία το βράδυ πριν τον ύπνο.
  • Δεν ξέρετε τον τύπο του δέρματός σας. Αν το δέρμα σας στεγνώνει πολύ γρήγορα και νιώθετε συχνά κάποιες φαγούρες, τότε είναι ξηρό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε καθαρισμό με περισσότερη λοσιόν ή λάδι. Επίσης, αν έχετε ξηρό δέρμα και κάνετε πιο έντονο καθαρισμό, τότε θα προκληθεί επιπλέον φαγούρα, ακόμα και ακμή.
  • Λίγη ή πολλή απολέπιση. Είναι σημαντική για τη φροντίδα του προσώπου μας αλλά το παν είναι το μέτρο. Ξεφορτώνεστε τα στίγματα και ανανεώνετε την επιδερμίδα αλλά αν το κάνετε πολύ συχνά, τότε γίνεται πιο ευάλωτο στη σκόνη και τη βρωμιά. Δύο φορές το μήνα αρκούν.
  • Σκουπίζεστε λάθος. Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε μία πετσέτα και στεγνώνουμε γρήγορα το πρόσωπο. Αυτό όμως το κάνει πόλο έλξης για τα βακτήρια. Το σωστό στέγνωμα γίνεται με ταμποναριστές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο με μία πετσετούλα μέχρι να στεγνώσει καλά όλο το πρόσωπο.
  • Βάζετε καυτό νερό. Το δέρμα περιλαμβάνει τόσα φυσικά έλαια και είναι σημαντικά για να το διατηρούν υγιές και σε ισορροπία. Το καυτό νερό διώχνει τα φυσικά έλαια που το δέρμα δημιουργεί από μόνο του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η ιδανική θερμοκρασία είναι η χλιαρή.
  • Δε βάζετε ενυδατική κρέμα. Αυτό είναι πιο σημαντικό για τις γυναίκες με ξηρή επιδερμίδα κυρίως το χειμώνα. Βρείτε το κατάλληλο καλλυντικό για εσάς και ενυδατώστε το πρόσωπό σας όλη την ημέρα.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024