Φωτογραφίες: Automedia

Το ηλεκτροκίνητο και τροπαιοφόρο στο απαιτητικό Pikes Peak, I D.R στοχεύει πλέον σε ένα νέο ρεκόρ, αυτό του ταχύτερου γύρου στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης όπου και  πραγματοποιεί ήδη δοκιμές βάζοντας στο στόχαστρο το επίσης NIO EP9 το οποίο με χρόνο έξι λεπτών και 45,9 δευτερολέπτων, κατέχει τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτροκίνητου στο Ring.      

Σύμφωνα με τις συστάσεις, επί του παρόντος, η γερμανική φίρμα η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει το εκτεταμένο πρόγραμμα προσομοιώσεων σε υπολογιστή πραγματοποιεί δοκιμές στα 20,8 χλμ. του Nurburgring προκειμένου οι μηχανικοί της να διαμορφώσουν το ιδανικό setup για την ανάρτηση καθώς και να καταλήξουν στην ιδανική γόμα για τα ελαστικά.

Το δοκιμαστικό I.D. R στις στροφές του Ring ανέλαβε να οδηγήσει ο Romain Dumas ο οποίος δήλωσε για την εμπειρία του: «η ταχύτητα που μπορώ να αναπτύξω στις στροφές είναι κατά πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα αγωνιστικά GT. Ωστόσο νιώθω άνετα στο cockpit και ότι αποτελώ μέρος μιας εξαιρετικά σημαντικής διαδικασίας εξέλιξης. Το βόρειο τμήμα του Nurburgring έχει περισσότερα σαμαράκια σε σχέση με τις άλλες πίστες στις οποίες έχουμε κάνει δοκιμές. Έτσι, έπρεπε να επικεντρωθούμε στη σωστή απόσταση από το έδαφος και να καταλήξουμε στην κατάλληλη ρύθμιση των αμορτισέρ για να την συγκεκριμένη πίστα».

Πλην ωστόσο της ανάρτησης και των ελαστικών, αξίζει να σημειωθεί ότι το I.D. R που δοκιμάζεται στο Ring δεν διαφέρει σημαντικά από τον κάτοχο ρεκόρ του Pikes Peak. Για την ακρίβεια, οι μηχανικοί της VW έχουν παραλλάξει μόνο ορισμένες σχεδιαστικές παραμέτρους που άπτονται της αεροδυναμικής με δεδομένη την πολύ διαφορετική χάραξη του Ring σε σχέση με την ανάβαση του Pikes Peak.

Υπό αυτό το σκεπτικό το I.D. R το οποίο θα διεκδικήσει τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού οχήματος του Ring διαθέτει ανασχεδιασμένο spoiler, μια νέα αεροτομή η οποία μειώνει την παραγωγή κάθετης δύναμης ενώ διαθέτει και DRS το οποίο μπορεί να περιορίσει περαιτέρω, έως και κατά 20%, την παραγόμενη κάθετη δύναμη με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της χάραξης της γερμανικής πίστας. Παράλληλα, ανασχεδιασμένες είναι και οι επιφάνειες κάτω από το αυτοκίνητο με γνώμονα την καλύτερη ροή αέρα.

Σε ό,τι αφορά το νέο ηλεκτρικό εγχείρημα της VW, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με την προοπτική το I.D. R να επιστρέψει στο Ring μέσα στο καλοκαίρι έχοντας στο αριστερό κάθισμα το Romain Dumas, επιδιώκοντας να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας.