Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Μετατρέπω την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης

Τσίπρας: Μετατρέπω την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης

Παίρνοντας το λόγο, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «όποτε καταθέσει πρόταση μομφής κατά μέλους της κυβέρνησης, θα την μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

Το γάντι σήκωσε ο πρωθυπουργός μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, που προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής

Αφού παρείχε πλήρη κάλυψη στον Παύλο Πολάκη για τις αθλιότητες κατά Κυμπουρόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «όποτε καταθέσει πρόταση μομφής κατά μέλους της κυβέρνησης, θα την μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Εγκάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ γιατί, όπως είπε, «μία μόλις μέρα μετά την πρόσκλησή μου για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που καταδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο».

Απέδωσε δε, την κίνηση αυτή στο ότι η ΝΔ «επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στην κουβέντα το αν το ύφος του Πολάκη είναι αψύ επειδή κατάγεται από τα Σφακιά…»

Ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να αντιστρέψει το κλίμα, είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Τζαβάρα: «Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης θα μετατρέψω την πρόταση αυτή, σε ψήφο εμπιστοσύνης και θα κληθεί να μιλήσει για όλα τα μεγάλα θέματα γιατί θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων, για όλα τα ουσιαστικά…» χωρίς να τον αφήσουμε να εκτρέψει την κουβέντα εκεί που θέλει. Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε. Θα το πιείτε μέχρι τέλους».

Παρέμβαση στη Βουλή

Μία μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου για τη διεξαγωγή debate, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, προαναγγέλλοντας πρόταση δυσπιστίας εναντίον ενός μέλους της κυβέρνησης. Οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης, εμείς θα την μετατρέψουμε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να δραπετεύσουν από τη συζήτηση για τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα του τόπου μας.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024