Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάρτσα σου έρχεται (4-1)

Μπάρτσα σου έρχεται (4-1)

H Λίβερπουλ έκανε περίπατο στην Πορτογαλία επικρατώντας της Πόρτο με 4-1 και έκλεισε ραντεβού με την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League.

Σε πάρτι μετέτρεψε το δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην Πόρτο η Λίβερπουλ. Παρότι οι Κόκκινοι τα χρειάστηκαν κόντρα στους Δράκους κατάφεραν να πάρουν την νίκη (4-1) και σε συνδυασμό με το 2-0 του Άνφιλντ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Σκόραραν -όπως και πέρυσι- οι Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο και έκαστος έχει 14 γκολ στο Champions League, κυνηγώντας τα 21 του Στίβεν Τζέραρντ με τους Reds.

Η Πόρτο μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε μόλις στο 32ο δευτερόλεπτο με τον Κορόνα που μπήκε από δεξιά και τελείωσε τη φάση με το αριστερό με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Άλισον, ενώ στο 7’ ο Μαρεγκά βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, αλλά το σουτ δεν απειλεί ιδιαίτερα τον Άλισον που μπλόκαρε.

Οι Δράκοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και, κάνοντας 4 τελικές στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Ωστόσο, η Λίβερπουλ στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο ματς κατάφερε να σκοράρει. Στο 26΄ ο Μάνε σκόραρε μετά από το γύρισμα του Σαλάχ. Στην αρχή το τέρμα δεν θα μετρήσει ως οφσάιντ, αλλά με τη βοήθεια του VAR o Oλλανδός Μακέλιε, θα το μετρήσει για να γίνει το 0-1 κόντρα στην Πόρτο.

Στο δεύτερο μέρος, η Πόρτο προσπάθησε να γίνει πιο έντονη επιθετικά με την παρουσία του Σοάρες, ο οποίος έπιασε κεφαλιά για ν’ απειλήσει αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Άλλη μια σημαντική στιγμή στο 62’ για την Πόρτο με τον Φελίπε μετά από εκτέλεση φάουλ και ενώ ήταν μόνος απέναντι από το τέρμα ν’ αστοχεί.

Στο 65΄ η υπόθεση πρόκριση, έλαβε οριστικά τέλος Ο Βαϊνάλντουμ έδωσε στον Άρνολντ κι αυτός έβγαλε έξοχα διαγώνια μπαλιά για τον Σαλάχ που νίκησε τον Κασίγιας για να κάνει το 0-2. Η Πόρτο τουλάχιστον βρήκε σχεδόν άμεσα μια απάντησε με το γκολ του Μιλιτάο στο 69’ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τέλες, για να μειώσει σε 1-2.

Ενώ στο 77’ ασίστ του Χέντερσον στο Φιρμίνο που έκανε το 1-3. Στο 84’ ένα στημένο έφερε και το 1-4, αφού ο Μίλνερ εκτέλεσε από αριστερά, ο Μανέ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά έκανε το 1-4.

Πόρτο: Κασίγιας, Μιλιτάο, Μπραχίμι (81’ Μπρούνο Κόστα), Μαρεγκά, Τέλες, Ερέρα, Κόρονα (78’ Φερνάντο), Ντανίλο, Οτάβιο (46’ Σοάρες), Φελίπε, Πέπε

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Μανέ, Σαλάχ, Ρόμπερτσον (71’ Χέντερσον), Οριγκί (46’ Φιρμίνο), Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρντολντ (66’ Γκόμεζ)

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024