Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διχάζει το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του Charlie Hebdo για την Παναγία των Παρισίων

Διχάζει το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του Charlie Hebdo για την Παναγία των Παρισίων

Έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία, και όχι μόνο, έχει ξεσηκώσει το εξώφυλλο του σατιρικού γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία, και όχι μόνο, έχει ξεσηκώσει το εξώφυλλο του σατιρικού γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Στο αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του, το περιοδικό απεικονίζει την Παναγία των Παρισιών να φλέγεται πάνω σε μία καρικατούρα του Εμανουέλ Μακρόν.

Το κεφάλι του Γάλλου προέδρου έχει πάρει το σχήμα της πρόσοψης του εμβληματικού ναού, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται να χαμογελάει. Στη μια πλευρά αναγράφεται η λέξη «μεταρρυθμίσεις» και στην άλλη η φράση «θα ξεκινήσω από τις δομές».

Η αναφορά γίνεται στο τηλεοπτικό διάγγελμα που είχε προγραμματίσει ο γάλλος πρόεδρος το βράδυ της Δευτέρας, μέσω του οποίου επρόκειτο να ανακοινώσει τα νέα μέτρα του. Το εν λόγω διάγγελμα -φυσικά- αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων.

Όσον αφορά το πρωτοσέλιδο του περιοδικού, πολλοί ήταν αυτοί που το κατέκριναν, αφού θεώρησαν υπερβολικό σε μια τέτοια αρνητική για τη χώρα συγκυρία, να συνδέσουν τη φωτιά με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις από τον Μακρόν.

«Σας αγαπώ, σας διαβάζω κάθε εβδομάδα σχεδόν, αλλά τώρα δεν με κάνατε να γελάσω» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

Άλλοι πάλι σχολίασαν την σχετικά ήπια σάτιρα του για το θλιβερό συμβάν στο Παρίσι συγκριτικά με άλλες διεθνείς τραγωδίες, τις οποίες είχε σατιρίσει κατά καιρούς.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024