
Πέθανε ο Σωκράτης Θεοδωρίδης: Ο τελευταίος της ρεμπέτικης νύχτας στη Θεσσαλονίκης
Ο τελευταίος της παλιάς, καλής ρεμπέτικης νύχτας στη Θεσσαλονίκη, ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Σωκράτης Θεοδωρίδης, πέθανε στο σπίτι του στις Συκιές σε ηλικία ογδόντα ενός χρόνων.
Ο τελευταίος της παλιάς, καλής ρεμπέτικης νύχτας στη Θεσσαλονίκη, ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Σωκράτης Θεοδωρίδης, πέθανε στο σπίτι του στις Συκιές σε ηλικία ογδόντα ενός χρόνων.
Γεννήθηκε το 1938 σε ένα χωριό του Κιλκίς και σε ηλικία 17 ετών ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Τα πρωινά δούλευε σε ένα μηχανουργείο στην οδό Ειρήνης, στο Βαρδάρη και τα βράδια άρχισε δειλά δειλά να παίζει σε μαγαζιά. Μετά τη στρατιωτική του θητεία και με προτροπή του μεγάλου τραγουδιστή Σταύρου Καμπάνη κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.
Όπως αναφέρει το makthes.gr το 1962 ο Σωκράτης (όπως τον αποκαλούσαν όλοι με το μικρό του όνομα) γνωρίζεται με τον επίσης μπουζουξή Καμπουρέλο και οι δυο τους κάνουν ένα θρυλικό δίδυμο στο μπουζούκι. Για ένα μεγάλο μέρος της καριέρας τους συνεργάστηκαν με τη ρεμπέτισσα Λιλή. Το 1965 για μικρο χρονικό διάστημα κατέβηκαν στην Αθήνα και συνεργάστηκαν με καλλιτέχνες όπως η Πόλυ Πάνου, ο Σπ. Περπινιάδης και η Βίκη Μοσχολιού.
Στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκαν σε νυχτερινά μαγαζιά όπως τα Δειλινά, η Θεσσαλονικιά, η Σπηλιά, ο Νονός, και το Μινουί (στη Δαγκλή αλλά και στην Καμάρα, όπου και ο Σωκράτης τελείωσε την καριέρα του το 2006).
- Νέες αποχωρήσεις από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Μπάρκας και Βέττα
- Νίστρουπ: «Αξίζαμε να χάσουμε από τη Ραπίντ, είναι καλό που φάγαμε αυτό το χτύπημα»
- Τραγωδία στην Αλγερία: Τουλάχιστον 11 νεκροί σε φωτιά σε ορφανοτροφείο
- ΑΑΔΕ: Σε ισχύ η αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών
- ΜΚΟ καταγγέλλουν: Μετανάστες στα κέντρα κράτηση της ICE στο Τέξας υφίστανται ξυλοδαρμούς και κακοποίηση
- Σχίσμα του 1054: Η ενότητα των Εκκλησιών θα επέλθει μια μέρα, και θα επέλθει ντε φάκτο




