Τηγανητές γαρίδες με λεμόνι και κρασί
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Spotlight
-
Ποιο είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σας; - Αυτό το τεστ το αποκαλύπτει
-
Καρέ - καρέ η στιγμή που κρουαζιερόπλοιο έκοψε στα δύο τσιμεντένια προβλήτα
-
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό»
-
Πέντε συμβουλές που θα ενισχύσουν την έμφυτη νοημοσύνη του σκύλου σας
Υλικά για 4 άτομα
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πάπρικα
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ξηρό λευκό κρασί
Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώστε το 1 κ.σ. βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο, τις γαρίδες και την πάπρικα και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, δηλαδή για 3′.
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το κρασί και τον μαϊντανό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις