Αναστάτωση προκλήθηκε στην επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τη λειτουργία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, την ώρα που η υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου πραγματοποιούσε την ομιλία της, ένας από τους παρευρισκόμενους στο κοινό τη διέκοψε.

Ειδικότερα, η κ. Χατζηγεωργίου αρχίζοντας την ομιλία της ανέφερε ότι συμπληρώθηκαν κιόλας 20 χρόνια από τη στιγμή που ο πρώτος ασθενής πέρασε τις πόρτες του Παπαγεωργίου, ενός νοσοκομείου που συγχρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα Παπαγεωργίου, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την κάλυψη των νοσοκομειακών αναγκών σε ολόκληρο το Δυτικό τμήμα της πόλης, ενώ επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός της κατανομής των πόρων, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, η ποικιλία των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο εξειδικευμένος εξοπλισμός αποτελούν με ένα μόνο δείγμα της πολύτιμης προσφοράς του Νοσοκομείου στα ιατρικά κεκτημένα της πόλης, αλλά κυρίως της προσφοράς του στους ανθρώπους της.

Στη συνέχεια και ενώ η κ. Χατζηγεωργίου άρχισε να μιλάει για τα όσα έχει κάνει η παρούσα κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ιατρικών παροχών που χάθηκαν με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών κάποιος από το κοινό φώναξε: «Για το Παπαγεωργίου θα μιλήσετε;» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, να διακόψει την ομιλία της και να αποχωρήσει.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπάς σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους επισήμανε ότι ο στόχος των δωρητών του Νοσοκομείου, αδελφών Νίκου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου, ήταν να καταστεί το νοσηλευτικό ίδρυμα το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. «Τον πρώτο στόχο τον πετύχαμε τώρα πάμε για το δεύτερο», είπε ο κ. Παπάς. Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα όπως η αναμονή στις λίστες χειρουργείων που φτάνει τα δύο χρόνια γιατί χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. «Αυτό δεν μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας αν δεν επέμβει το υπουργείο» είπε ο κ. Παπάς.

Από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι το Παπαγεωργίου επί 20 χρόνια προσφέρει ποιότητα στους πολίτες με καλή σχέση εργαζομένων με τη διοίκηση. Το χαρακτήρισε ως ένα νοσοκομείο που έκανε την μεγάλη αλλαγή και ανέφερε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την πρώτη επίσκεψη του Νίκου Παπαγεωργίου στο Μαξίμου, ο οποίος εξέφρασε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την επιθυμία του να κάνει έναν νοσοκομείο. Τότε, όπως ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του είπε ότι με πολύ μεγάλη χαρά η κυβέρνηση αποδέχεται αυτή την προσφορά αλλά τον συμβούλεψε να μην αφήσει το κράτος να το ολοκληρώσει, να είναι πάντα ο ίδιος παρών για να διατηρήσει στο όνειρό του ζωντανό και την ποιότητα την οποία επιθυμεί.

«Οι στόχοι του Ιδρύματος είναι σαφώς φιλόδοξοι, αλλά επιτεύξιμοι. Η πορεία του μέχρι τώρα ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες και όλα τα προβλήματα που υπήρχαν , γιατί ήταν η πρώτη φορά που έγινε μια συνεργασία ενός ιδιώτη χορηγού με το δημόσιο, με ένα δημόσιο του οποίου οι διαδικασίες είναι απίστευτες. Και μόνο ότι τα κατάφερε μέχρι σήμερα και είναι στο επίπεδο που είναι, είναι άξιο θαυμασμού. Και όχι μόνο θαυμασμού αλλά και μίμησης. Το κράτος πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι η δημόσια υγεία, η υγεία των πολιτών, είναι θέμα διαχείρισης με σωστό τρόπο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Ζωή Παπαγεωργίου, στην εναρκτήρια ομιλία της επισήμανε ότι το σπουδαιότερο έργο των ευεργετών Νίκου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου είναι το Νοσοκομείο και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη λειτουργία του. Ολοκληρώνοντας την ομιλία της είπε: «Θέλω να πω στον Νίκο τον Παπαγεωργίου, που είναι σήμερα εδώ, να είναι ήσυχος γιατί εμείς που αναλάβαμε αυτό το έργο θα κάνουμε αυτό που πρέπει, θα το φροντίσουμε όπως θα το φρόντισε και θα σεβαστούμε τον κόπο σου».