Τζεφ Μπέζος: Πώς μοιράστηκε η αμύθητη περιουσία του
Η μέλλουσα πρώην κυρία Μπέζος, η Μακένζι Τατλ, όπως είναι το πατρικό της όνομα, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter ότι μετά τον χωρισμό τους θα του παραχωρήσει το 75% των μετοχών που έχουν από κοινού
Μετά το διαζύγιό του, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος θα διατηρήσει στον έλεγχό του τον οικογενειακό «θησαυρό», θα έχει τον έλεγχο των μετοχών της Amazon.
Η μέλλουσα πρώην κυρία Μπέζος, η Μακένζι Τατλ, όπως είναι το πατρικό της όνομα, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter ότι μετά τον χωρισμό τους θα του παραχωρήσει το 75% των μετοχών που έχουν από κοινού. Η ίδια θα διατηρήσει μόνο το 25% των μετοχών, εκ των οποίων μόνο το 4% είναι μετοχές της Amazon.
Η σημερινή αξία αυτού του ποσοστού των μετοχών φτάνει τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Τατλ παραχωρεί επίσης στον Τζεφ Μπέζος όλα τα δικαιώματα ψήφου για το σύνολο των μετοχών.
Τα έγγραφα του διαζυγίου κατατέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο και η διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου 3 μήνες. Η Μακένζι Μπέζος θα παραχωρήσει επίσης όλες τις μετοχές της στην εφημερίδα Washington Post και στην εταιρεία Blue Origin.
Ο χωρισμός του ζεύγους, που ανακοινώθηκε αναπάντεχα τον περασμένο Ιανουάριο έπειτα από 25 χρόνια γάμου, προκάλεσε πολλές εικασίες και ερωτηματικά για το πώς θα μοιράσει την περιουσία του, που ανέρχεται στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Η Μακένζι Τατλ γνώρισε τον Τζεφ Μπέζος το 1992, πριν εκείνος ιδρύσει την εταιρεία που έμελλε να εξελιχθεί στην «αυτοκρατορία» του διαδικτυακού εμπορίου.
Ο Μπέζος με ανάρτησή του στο Twitter ευχαρίστησε την Μακένζι «για τη στήριξη και την ευγένειά της κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
- Βρετανία: Ο Στάρμερ ενώπιον πιθανής κοινοβουλευτικής έρευνας για την υπόθεση Μάντελσον
- Τι είπε ο Λανουά στους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου
- Δουδωνής: Εξόχως προβληματικό ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών
- Γεραπετρίτης από Λιβύη: Προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
- Τροχαία: Πενθήμερο εντατικών ελέγχων στην Αττική – Συνελήφθησαν 20 οδηγοί, οι 10 υπό την επήρεια αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442