Σούπα με αρακά
Μπορείτε να τη σερβίρετε κρύα
Υλικά για 4-6 μερίδες
500 γρ. μπιζέλια
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σέλερι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι
4 κούπες νερό
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε σε κατσαρόλα με 4 κούπες νερό τα μπιζέλια μαζί με το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και το σέλερι. Τα αφήνετε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν.
2. Πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του μαγειρέματος, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
3. Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά, την πολτοποιείτε και την αφήνετε να κρυώσει. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο νερό.
4. Τη βάζετε στο ψυγείο και τη σερβίρετε κρύα.
- Μεξικό: Στους εξαφανισθέντες Αυστραλούς και στον Αμερικανό ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν σε πηγάδι
- Γαλλία: Δίκαιο ανταγωνισμό με την Κίνα θα απαιτήσει από τον Σι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξισώνει την κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν με την Γκεστάπο
- Ουγγαρία: Χιλιάδες πολίτες ζουν τον «πυρετό Μαγιάρ», του πολιτικού που εναντιώνεται στον Ορμπαν
- Μεξικό: Από μία σφαίρα στο κεφάλι φέρουν τα πτώματα που εικάζεται ότι ανήκουν στους 3 αλλοδαπούς
- Γάζα: Τη «γενοκτονία» κατήγγειλε ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καλώντας σε κυρώσεις κατά του Ισραήλ