Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσούν ωρολόγιον

Χρυσούν ωρολόγιον

Αδιαφορία, ανικανότητα, πες το όπως θες. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και η αναισθησία των επιτετραμμένων της FIFA που υποτίθεται ότι επιβλέπουν

Υπόθεση εργασίας. Οτι το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν κανονικό. Λειτουργούσε αυτόνομα. Οπως συμβαίνει σε όλες τις κανονικές χώρες. Από το Μαυροβούνιο μέχρι την Γκάνα. Από το Λίχτενσταϊν μέχρι τη Μαλαισία. Που κανονίζουν τα του (ποδοσφαιρικού) οίκου τους, μόνοι τους. Χωρίς επιτροπεία. Χωρίς τους δερβέναγες των διεθνών ομοσπονδιών (FIFA και UEFA). Τι άλλο θα μπορούσε να είχε συμβεί; Τι άλλο ακόμα χειρότερο; Τελευταίο «φασόλι», η υπόθεση του αγώνα Βέροιας – Αρη 0-1. Που έχουν προκύψει «στοιχεία τέλεσης αξιόποινων πράξεων». Με βάση καταγγελίες «για αλλοίωση αποτελέσματος με επιδιωκόμενο σκοπό χρηματικό όφελος μέσω στοιχηματικών εταιρειών και όχι μόνο». Με την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ να έχει ήδη επιληφθεί. Μιλάμε για το απόλυτο καλαμπούρι Νο 2. Ενα παιχνίδι που διεξήχθη πριν από 14 μήνες (στις 23 Ιανουαρίου 2018) και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ψάχνουν ακόμα να βρουν το κουτί με τα σπίρτα.

Καλαμπούρι
Το απόλυτο καλαμπούρι Νο 1 ανατρέχει ακόμα πιο πίσω. Η υπόθεση χειραγώγησης του αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακού. Παιχνίδι που έγινε στις 11 Νοεμβρίου 2017. Επίσης για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, όπως και το Βέροια – Αρης. Θέμα που αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» στις 13 Απριλίου πέρυσι. Πέρασαν 16 μήνες κι ακόμα είναι σε εκκρεμότητα. Πρωτόδικα (στις 4/3/19 ) ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε με υποβιβασμό. Η έφεση εκδικάστηκε και αναμένεται η απόφαση.

Στο μεταξύ ο ΟΦΗ ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα. Αλλαξε χέρια. Οι μετοχές μεταβιβάστηκαν και προέκυψε νέος ιδιοκτήτης. Απομένουν πέντε αγωνιστικές για να τελειώσει και το επόμενο πρωτάθλημα. Ποιος θα δεχθεί μια (τελεσίδικη πλέον) ποινή υποβιβασμού, ύστερα από 16 μήνες; Κόπι πάστε, που λέει ο Πολάκης, το Βέροια – Αρης. Για παιχνίδι που έγινε πέρυσι τον Ιανουάριο, να πούνε κάτσε στο σκαμνί για «αλλοίωση αποτελέσματος».

Ανέκδοτο
Εκεί που έχουνε έτοιμα τα διαβατήρια για την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ να κινδυνεύουν με ποινή υποβιβασμού. Κι ο ΟΦΗ μπορεί να πέσει από μόνος του, βαθμολογικά. Μπορεί να σταθεί ποινή υποβιβασμού του Αρη; Ακόμα κι αν υπάρχουν 100% αδιάσειστα στοιχεία;

Ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση, η απόφαση θα είναι «άδικη». Σχετικά με τις συνέπειές της. Αν το Βέροια – Αρης ήταν στημένο, η ομάδα που «ζημιώθηκε» είναι η Παναχαϊκή. Που τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Και θα κέρδιζε την άνοδο, αν η απόφαση έβγαινε έγκαιρα. Αλλά άντε βρες τα, σ’ αυτό το ανέκδοτο που ακούει στο όνομα ελληνικό ποδόσφαιρο. Που τελεί μάλιστα υπό διεθνή εποπτεία.

Αναδιάρθρωση
Εδώ δεν μιλάμε για ποινικά δικαστήρια. Που σέρνονται υποθέσεις, πέντε και δέκα χρόνια. Στο ποδόσφαιρο αυτά ξεκαθαρίζονται και τελειώνουν άμεσα. Και σε ό,τι έχει σχέση με τους εγχώριους μουστερήδες της ΕΠΟ απαιτήσεις δεν υπάρχουν. Το θέμα είναι τι κάνουν οι θεματοφύλακες της τάξης και της νομιμότητας.
Είναι ποτέ δυνατόν υποθέσεις να λιμνάζουν 14 και 16 μήνες;

Αδιαφορία, ανικανότητα, πες το όπως θες. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και η αναισθησία των επιτετραμμένων της FIFA που υποτίθεται ότι επιβλέπουν. Που δεν ιδρώνει τ’ αφτί τους, ούτε με την επικείμενη συνάντηση της Σούπερ Λίγκας με τον Αλέξη Τσίπρα για την αναδιάρθρωση. Οποιος βρει άλλη χώρα, έστω της Αφρικής, που ο πρωθυπουργός ασχολείται με πόσες ομάδες θα διεξάγεται το πρωτάθλημα, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024