Παράταση μέχρι τέλος Απριλίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Ποτάμι, μέχρι στιγμής λιγότεροι από 15.000 Έλληνες που ζουν στην Ευρώπη έχουν κάνει σχετική δήλωση στα Προξενεία
Παράταση της προθεσμίας για να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, μέχρι το τέλος Απριλίου, ζήτησε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, για τους Ελληνες που ζουν στις χώρες της Ε.Ε.
Ως γνωστό, η προθεσμία για να κάνει κάποιος τη δήλωση συμμετοχής στις ευρωεκλογές στα κατά τόπους Προξενεία λήγει αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου.
Ο κ. Θεοδωράκης, κατά τη συνάντηση με τον κ. Χαρίτση, χαρακτήρισε δεσμευτική και γραφειοκρατική την προθεσμία που έχει δοθεί και η οποία θα στερήσει από χιλιάδες Έλληνες το δικαίωμα να ψηφίσουν. «Είναι αστείο να ζητάμε από τους Έλληνες που ζουν έξω να δηλώσουν δύο μήνες πριν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό. Και συμπλήρωσε:
«Και είναι διπλά αστείο αν αναλογιστεί κανείς ότι πολίτες άλλων χωρών μπορούν να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές μέχρι και τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες». Η Εσθονία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Δανία δίνουν προθεσμία μέχρι τις τελευταίες μέρες του Απρίλη, ή τις πρώτες του Μάη.
Ο κ. Χαρίτσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ποταμιού, παραδέχτηκε ότι όντως είναι υπερβολικό να ζητάς από τους πολίτες να δηλώσουν δύο μήνες πριν και πριν ουσιαστικά αρχίσει η προεκλογική περίοδος ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πιθανότητα να δοθεί παράταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Ποτάμι, μέχρι στιγμής λιγότεροι από 15.000 Έλληνες που ζουν στην Ευρώπη έχουν κάνει σχετική δήλωση στα Προξενεία.
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: Εάν υπουργός άλλης κυβέρνησης έκανε τη δήλωση του Γεωργιάδη θα είχε παραιτηθεί
- «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους στο Μαρόκο – Οπαδοί βγήκαν για να πανηγυρίσουν το Κόπα Άφρικα (vids)
- Σε εξέλιξη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών – Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
- Ο Μάρκο Ρούμπιο αρνείται ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Κούβας
- Ο Φουρνιέ… ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους σε αυτοκριτική: «Είναι ξεκάθαρο ότι έκανα κακή δουλειά» (vid)
- Ο πρώην σύζυγος της Έιμι Γουάινχαουζ για τον θάνατό της

