Κέικ με σταφίδες και κονιάκ
Μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη
Υλικά
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι κονιάκ
2 ποτήρια ξανθιά σταφίδα ψιλοκομμένη
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάτε με το σύρμα τη ζάχαρη και το λάδι με την κανέλα και το γαρίφαλο μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν, ρίχνετε το κονιάκ, τη σταφίδα και το 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζετε, ρίχνοντας στο μείγμα το αλεύρι και το δεύτερο ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Αναδεύετε πολύ απαλά με το χέρι το μείγμα και το αδειάζετε σε ένα καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Ψήνετε τη σταφιδόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα περίπου.
- Από το κορτ, στο νοσοκομείο ο Ρούμπλεφ
- Όχημα λαμπάδιασε στο Κερατσίνι – Κάηκε και ένα δέντρο
- Πυρκαγιά στο Σοφό Ασπροπύργου Αττικής – Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
- Χαμάς: Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία παρά την εκκένωση της Ράφα, λέει η Χαμάς
- Οι διαιτητές στο Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ
- Ήπειρος: Η «Τρύπα του Άη Γιώργη» και ο μύθος του ιπτάμενου καβαλάρη – Οι θρησκευτικοί συμβολισμοί