
ΕΡΓΑΝΗ: Με ευέλικτες μορφές απασχόλησης οι μισές προσλήψεις
Με ευέλικτες μορφές εργασίας συνεχίζονται οι περισσότερες νέες προσλήψεις και τον Φεβρουάριο του 2019, μήνας κατά τον οποίο εφαρμόστηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%.
Με ευέλικτες μορφές εργασίας συνεχίζονται οι περισσότερες νέες προσλήψεις και τον Φεβρουάριο του 2019, μήνας κατά τον οποίο εφαρμόστηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εργάνη η ευέλικτη απασχόληση εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία. Έτσι, από τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο, μόνο το 45,54% αφορούσε σε πλήρη απασχόληση. Το 41,36% συνίσταται σε μερική απασχόληση και το 13,1% σε εκ περιτροπής.
Επίσης, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270. Προκύπτει δηλαδή αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 27.840 θέσεις εργασίας.
Σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες πρωταγωνιστούν οι «υπάλληλοι γραφείου» με 5,4 χιλιάδες «καθαρές» (σ.σ. προσλήψεις μείον αποχωρήσεις) θέσεις τον Φεβρουάριο και ακολουθούν οι «ανειδίκευτοι εργάτες» με 2,8 χιλιάδες και οι σερβιτόροι με 2,2 χιλιάδες.
Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς της αύξησης του κατώτατου μισθού, διαψεύδει την κινδυνολογία ότι αυτή θα επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει τη θέση της Κυβέρνησης ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, πέρα από μοχλό κοινωνικής δικαιοσύνης, συνιστά και αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενισχύσει την αύξηση της απασχόλησης».
- Παραδόθηκε στις αρχές και συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε την 16χρονη στη Λιοσίων
- Πανσερραϊκός: Τα θαύματα της Άνοιξης
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η εμμονή των αφεντικών με το ChatGPT οδηγεί σε παράκρουση τους υπαλλήλους
- Σπουδαίο επίτευγμα από τον Παπανικολάου: Έφτασε τις 800 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο







