
ΕΡΓΑΝΗ: Με ευέλικτες μορφές απασχόλησης οι μισές προσλήψεις
Με ευέλικτες μορφές εργασίας συνεχίζονται οι περισσότερες νέες προσλήψεις και τον Φεβρουάριο του 2019, μήνας κατά τον οποίο εφαρμόστηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%.
Με ευέλικτες μορφές εργασίας συνεχίζονται οι περισσότερες νέες προσλήψεις και τον Φεβρουάριο του 2019, μήνας κατά τον οποίο εφαρμόστηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εργάνη η ευέλικτη απασχόληση εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία. Έτσι, από τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο, μόνο το 45,54% αφορούσε σε πλήρη απασχόληση. Το 41,36% συνίσταται σε μερική απασχόληση και το 13,1% σε εκ περιτροπής.
Επίσης, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270. Προκύπτει δηλαδή αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 27.840 θέσεις εργασίας.
Σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες πρωταγωνιστούν οι «υπάλληλοι γραφείου» με 5,4 χιλιάδες «καθαρές» (σ.σ. προσλήψεις μείον αποχωρήσεις) θέσεις τον Φεβρουάριο και ακολουθούν οι «ανειδίκευτοι εργάτες» με 2,8 χιλιάδες και οι σερβιτόροι με 2,2 χιλιάδες.
Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς της αύξησης του κατώτατου μισθού, διαψεύδει την κινδυνολογία ότι αυτή θα επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει τη θέση της Κυβέρνησης ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, πέρα από μοχλό κοινωνικής δικαιοσύνης, συνιστά και αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενισχύσει την αύξηση της απασχόλησης».
- Η κυβέρνηση καταργεί τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ
- Άνω Πατήσια: Η στιγμή που φορτηγό παρασύρει και σκοτώνει την ηλικιωμένη – Βίντεο ντοκουμέντο
- «Ο Κολόμπο εμφανίστηκε στο σκάνδαλο διαιτησίας που συγκλονίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο»
- Κλιμακώνεται η κυβερνητική κρίση στη Βρετανία – Οι βασικοί αντίπαλοι του Κιρ Στάρμερ κινούνται
- Νότης Σφακιανάκης: Παντρεύεται ο γιος του Απόλλωνας
- Αυτή είναι η πρόταση της Γιουνάιτεντ στον Κάρικ











