Νέα επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μόρια – Απάνθρωπες οι συνθήκες
Στη ΝΔ σχολίαζαν πως «έπρεπε να επισκεφθεί για τρίτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Μόρια για να κάνουν όλως τυχαίως σήμερα την εμφάνισή τους οι πρώτες μπουλντόζες, οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού», που «ασφαλώς δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Μόριας».
Για τρίτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε σήμερα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στη Μόρια, όπου διαπίστωσε εκ νέου τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.
Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στη Μόρια λίγο μετά τις 15:00 και ενημερώθηκε από το διοικητή του Κέντρου, Ιωάννη Μπαλμπακάκη, για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο, το οποίο, όπως επισημαίνουν στη ΝΔ, έχει σχεδιαστεί για 3.100 άτομα, φιλοξενούνται σήμερα 5.225, με τη συντριπτική πλειονότητα (83%) να είναι Αφγανοί.
Στη ΝΔ σχολίαζαν πως «έπρεπε να επισκεφθεί για τρίτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Μόρια για να κάνουν όλως τυχαίως σήμερα την εμφάνισή τους οι πρώτες μπουλντόζες, οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού» προσθέτοντας πως «οι αρμόδιοι στον καταυλισμό τις περίμεναν από τον Οκτώβριο, καθώς αυτή ήταν η τελευταία δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα είχε υποτίθεται ολοκληρώσει το έργο το 2017».
Σε ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ επισημαίνεται πως η έλλειψη ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού δεν είναι ασφαλώς το μόνο πρόβλημα της Μόριας, καθώς στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων οι συνθήκες που επικρατούν εξακολουθούν να είναι απάνθρωπες και ντροπιαστικές για μία ευρωπαϊκή χώρα.
Φέρνουν, μάλιστα, ως παράδειγμα το γεγονός ότι κάθε χημική τουαλέτα που βρίσκεται στον περίβολο του Κέντρου αναλογεί σε περισσότερους από 25 ανθρώπους και ένα ντους σε περισσότερους από 85.
Όπως σημειώνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων, για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης τους συνεχάρη, το μεγαλύτερο πρόβλημα -εκτός από τις συνθήκες υγιεινής- παραμένει η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου. Καθυστέρηση που, όπως εξήγησαν στον κ. Μητσοτάκη οι αρμόδιοι, οφείλεται πρωτίστως στο χρονοβόρο νομικό πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και το οποίο επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει η ΝΔ».
- Κάλας για Ουκρανία: Η ΕΕ πρέπει πρώτα να συμφωνήσει ως προς αυτά που αναμένει από την Ρωσία πριν μιλήσει στον Πούτιν
- Παναθηναϊκός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Ναν και φορτσάρει για επιστροφή κόντρα στη Φενέρ
- Η Mercosur ξανά στο τραπέζι: Ηχηρό «όχι» των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε μια χειρότερη συμφωνία για τους αγρότες
- Ευγένιος Ευγενίδης: Η «Σπίθα», ο αδιάλειπτος αγώνας, οι διεθνείς επιτυχίες
- Ευρείας κλίμακας ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο της Καστοριάς
- Ο Τζορτζ Λούκας είχε πουλήσει τα δικαιώματα του Star Wars για 10.000 δολάρια το 1971 – Ευτυχώς η συμφωνία ακυρώθηκε

