Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στου κασίδη το κεφάλι

Στου κασίδη το κεφάλι

Το Γεώργιος Καραϊσκάκης δεν τους άρεσε. Θέλανε Τούμπα, αλλά δεν τους θέλει η Θύρα 4. Το ΟΑΚΑ (που θέλουνε δεν θέλουνε, θα παίξουνε τα δύο ματς με Ιταλία και Αρμενία) δεν το θέλουνε προπονητής και ποδοσφαιριστές. Τώρα, δεν τους θέλουνε ούτε στην Κρήτη. Οι οπαδοί του ΟΦΗ απειλούνε ότι θα τους πάρουνε στο κυνήγι. Με […]

Το Γεώργιος Καραϊσκάκης δεν τους άρεσε. Θέλανε Τούμπα, αλλά δεν τους θέλει η Θύρα 4. Το ΟΑΚΑ (που θέλουνε δεν θέλουνε, θα παίξουνε τα δύο ματς με Ιταλία και Αρμενία) δεν το θέλουνε προπονητής και ποδοσφαιριστές. Τώρα, δεν τους θέλουνε ούτε στην Κρήτη. Οι οπαδοί του ΟΦΗ απειλούνε ότι θα τους πάρουνε στο κυνήγι. Με τον Ευάγγελο Γραμμένο που κατάλαβε ότι δεν τον θέλουνε να ακυρώνει την παρουσία του στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Ηρακλείου. Ο περιβόητος αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού προφανώς και θα τα είχε καταφέρει καλύτερα.

Σχετικά με την εθνική ομάδα, που η έδρα της μεταφέρεται από χωρίου εις χωρίον. Μια καλή ιδέα για να ξεμπλέξουν θα ήταν να τη μεταφέρουν στην Κύπρο. Ποτέ όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Κι αν ο Αλέξης πάει να λύσει το Κυπριακό α λα Πρέσπες και συνασπιστούν για πρώτη φορά οι οπαδοί Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ; Τι χαμπάρια μάστορα Βαγγέλη;

Ρεβανσισμός

Μια ακόμα αφορμή να τελειώσει το παραμύθι, για τους καλούς που ήρθαν για να σώσουν το ποδόσφαιρο από τους κακούς. Με τους κυβερνητικούς παράγοντες να κρατάνε το ίσο. Κι έφυγαν οι γκρανκάσες κι ήρθαν αυτοί που αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Με την Ομοσπονδία να βρίσκεται υπό διεθνή επιτροπεία, μία δουλειά είχαν όλη όλη να κάνουν. Πέρα από το να προσλαμβάνουν αφειδώς ημετέρους. Με πεντοχίλιαρα και δεκαχίλιαρα τον μήνα λες και είναι πετσετάκια. Την εθνική ομάδα. Σημειολογικό. Πρώτη απόφαση του νέου ΔΣ της ΕΠΟ να φύγει η Εθνική από το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Το μοναδικό σύγχρονο γήπεδο. Πρόφαση ότι πρέπει να βλέπουν την εθνική ομάδα και οι φίλαθλοι της περιφέρειας. Αιτία;

Ο ρεβανσισμός και η μισαλλοδοξία σε ό,τι έχει σχέση με τον Ολυμπιακό. Κι αν το διοικείν εστί προβλέπειν, οι μαθητευόμενοι μάγοι, που έχουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στα χέρια τους, παίρνουν μηδέν εις το πηλίκον.

Υποβιβασμός

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο που λέγαμε, ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Και γι’ αυτό πρέπει να μετράς τα βήματά σου, δύο και τρεις φορές. Ακυρώνουν το γκολ του Βαρέλα Κομίνης – Ποντίκης, μπουκάρει ο Ιβάν με την πιστόλα στη ζώνη, χάνει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης η Θύρα 4: «Δεν γουστάρουμε την εθνική ομάδα στην Τούμπα». Ποιος να τους κάνει ζάφτι; Η Εθνική παίζει στο ΟΑΚΑ κι ο κόσμος στις εξέδρες δεν γεμίζει ούτε κινηματογράφο. Ευάγγελος και Σία βγαίνουν στη γύρα για γήπεδο. Καταλήγουν στο Παγκρήτιο. Δεν προκάνουν όμως να είναι έτοιμο τον Ιούνιο. Ρίχνουν τα μούτρα τους και ζητάνε για δύο παιχνίδια το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Τρώνε πόρτα. Προφανώς το να μοιράσεις δύο γαϊδουριών άχυρο, δεν είναι καθόλου εύκολο. Κι εκεί που νόμιζαν ότι η περιπέτεια θα τελείωνε με τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ, σκάει η υπόθεση με τον υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Κόστος

Για το ματς με τον Αιγινιακό για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, που είχε διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2017. Κι είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ» αποκλειστικά πέρυσι τον Απρίλιο. Κι εκδίδεται η απόφαση για υποβιβασμό, ύστερα από 16 μήνες. Τόσο γρήγορα. Οταν στο μεταξύ ο ΟΦΗ έχει αλλάξει χέρια κι αγωνίζεται σε άλλη κατηγορία. Για τέτοιο επίπεδο απόδοσης αθλητικής δικαιοσύνης μιλάμε με τη νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Που ειρήσθω εν παρόδω με τον Βασιλειάδη που έχουμε μπλέξει, επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε κανείς δεν ξέρει πόσες ομάδες υποβιβάζονται και πόσες ανεβαίνουν. Αφού λοιπόν το ξεκινήσανε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κι έπιασε, γιατί να μην το συνεχίσουνε οι οπαδοί του ΟΦΗ; «Δεν τη γουστάρουμε την εθνική ομάδα. Nα την πάρετε από το Ηράκλειο, να την πάτε αλλού». Κι άπαξ αρχίσουν αυτά, δεν σταματάνε με τίποτα. Το να μαθαίνεις κουρέας στου κασίδη το κεφάλι έχει κόστος.

Τελικά Ζιντάν και Κριστιάνο κάτι παραπάνω ξέρανε

– Ομπσέρβερ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024