Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρήσιμα σκιάχτρα

Χρήσιμα σκιάχτρα

Το Ιράν είναι κράτος τελειωμένο, ανύπαρκτο, εξαθλιωμένο από τη διαφθορά, την κακότητα, τη βλακεία των ιθυνόντων – ιδανικό δηλαδή για να το μεταχειρίζονται Νετανιάχου & Σία σαν σκιάχτρο

Η από απόσταση 1.000 χιλιομέτρων αποτυχημένη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ μου έφερε στον νου το γερμανικό κανόνι «Χοντρή Βέρθα» – όπως το αποκαλούσαν οι Γάλλοι–  και τους πυραύλους V-2.

Το πρώτο, άρχισε να κανονιοβολεί το Παρίσι την άνοιξη του 1918 από τα μετόπισθεν της γερμανικής γραμμής, από την απίστευτη για την εποχή απόσταση των 130 χιλιομέτρων. Το σχέδιο ήταν να προκληθεί πανικός στη γαλλική πρωτεύουσα, να ανατραπεί η κυβέρνηση, να υποχρεωθεί σε συνθηκολόγηση η Γαλλία. Έξι μήνες μετά συνθηκολογούσε η Γερμανία.

Οι πύραυλοι V-2 είχαν τον ίδιο πολιτικό στόχο: από τον Σεπτέμβριο του 1944 από την απίστευτη, για την εποχή,  απόσταση των 320 χιλιομέτρων βομβαρδιζόταν το Λονδίνο και πόλεις του Βελγίου (τον Ιούνιο, είχε γίνει η απόβαση στη Νορμανδία) – και είχαν το ίδιο αποτέλεσμα: τον Απρίλιο του 1945 ο Χίτλερ αυτοκτονούσε, η Γερμανία συνθηκολογούσε.

Παρά την αποτυχία, δεν αναμένεται να αυτοκτονήσει ο αγιατολάχ Χαμενεΐ που εξουσιάζει τη χώρα από το 1989· αλλά είναι 85 χρονών, τα ψωμιά του μετρημένα και η αποτυχία του καθεστώτος του ολοφάνερη.

Οι Ιρανοί πολέμαρχοι υπόσχονταν εκδίκηση και τον Ιανουάριο του 2020,  όταν οι Αμερικανοί σκότωσαν εξ αέρος τον στρατηγό των «Φρουρών της Επανάστασης»  Κασέμ Σολεϊμανί– η οποία τελικά συνίστατο κατά την κηδεία του στρατηγού να ποδοπατηθούν  90 Ιρανοί· 2-3 ημέρες μετά, το καμάρι και στήριγμα του καθεστώτος, οι ένδοξοι «Φρουροί της Επανάστασης», κατέρριψαν ουκρανικό αεροπλάνο σκοτώνοντας άλλους 170 αθώους· το πέρασαν για πύραυλο, είπαν. Αρχές Ιανουαρίου φέτος, στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Σολεϊμανί, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 Ιρανοί από τρομοκρατική επίθεση του «Ισλαμικού Στρατού».

Το Ιράν είναι κράτος τελειωμένο, ανύπαρκτο, εξαθλιωμένο από τη διαφθορά, την κακότητα, τη βλακεία των ιθυνόντων – ιδανικό δηλαδή για να το μεταχειρίζονται Νετανιάχου & Σία σαν σκιάχτρο και δικαιολογία για τα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ κατά των Αράβων πολιτών του και κατά των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης και της Γάζας. Αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να το είχαν εφεύρει.

Το μόνο θύμα της επίθεσης του αγιατολάχ ήταν επτάχρονο κοριτσάκι Βεδουίνων  της Ερήμου του Νεγκέβ. Κατοικούσε σε εξαθλιωμένο και απροστάτευτο τενεκεδομαχαλά: το κράτος του Ισραήλ θέλει να τους πάρει τη γη, να τους διώξει από εκεί. Ό,τι κάνουν δηλαδή οι «ορθόδοξοι εβραίοι» στους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης – έχουν δολοφονήσει εκατοντάδες στα ύπουλα τους τελευταίους μήνες, κρυμμένοι πίσω από τους καπνούς που σηκώνει ο Νετανιάχου στη Γάζα.

Η συμμαχία εξίσου φονικών φανατικών ραβίνων και αγιατολάδων μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον της δημοκρατίας και της ανθρωπότητας.

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024