Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκουερίνο: «Περιμένω να δω τον Βιεϊρίνια να σηκώνει τον τίτλο»

Γκουερίνο: «Περιμένω να δω τον Βιεϊρίνια να σηκώνει τον τίτλο»

Ο πρωταθλητής του 1976 με τον ΠΑΟΚ Νέτο Γκουερίνο μίλησε για το παρόν αλλά και για το παρελθόν του Δικέφαλου

Ο Νέτο Γκουερίνο μίλησε στον «ARENA FM 89.4» για τον φετινό ΠΑΟΚ, ο οποίος οδεύει για την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ήταν στέλεχος της ομάδας του Δικέφαλου το 1976 όταν κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα και τότε είχαν πετύχει (όπως και φέτος) να μην χάσουν κανένα ματς (μέσα-έξω) από τους τρεις μεγάλους του κέντρου (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ).

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

-Για τον ΠΑΟΚ της εποχής του, που είχε επιτυχίες στην Αττική με τις αθηναϊκές ομάδες είπε: «Πάντα υπήρχε θέληση και… ένεση. Κατεβαίναμε κάτω με το πιστεύω για νίκη. Είχαμε καλή ομάδα και καλή πορεία».

-Για τον σημερινό ΠΑΟΚ: «Είναι σε πολύ καλό δρόμο, έχει πολύ καλή ομάδα. Σχεδόν το 80% των παικτών βρίσκονται στην ομάδα μαζί εδώ και τρία χρόνια. Αυτό είναι θετικό, έχει σύνολο που ο προπονητής ξέρει τι έχει στα χέρια του. Σε κάθε παιχνίδι ξεκινά με αυτοπεποίθηση. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, μπορούσε και καλύτερη, αλλά ειδικά φέτος δείχνει ότι μέσα στις επόμενες αγωνιστικές θα κατακτήσει το πρωτάθλημα».

-Για το ποια εικόνα θα του μείνει από αυτό το πρωτάθλημα: «Η καλύτερη εικόνα είναι όταν θα σηκώσει το κύπελλο του πρωταθλητή ο αρχηγός, ο Βιεϊρίνια».

-Για τη φιλία με τον Μάτος: «Είναι καλό παιδί, καλός ποδοσφαιριστής, καλός οικογενειάρχης. Είναι χαρούμενος και ευχαριστημένος εδώ, θέλει να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Μακάρι και εκείνος να σκοράρει και να μείνει στην ιστορία, όπως εγώ τότε, που σκόραρα και πανηγύρισα στα κάγκελα και έχει αποτυπωθεί στον Μάτος, το έμαθε και το έχει στόχο και εκείνος. Είναι καλός επαγγελματίας, στα αποδυτήρια, στις προπονήσεις, στη γειτονιά, στην κοινωνία. Είναι δημόσιο πρόσωπο, τον χαιρετάνε. Αλλά είναι προσγειωμένος και ενημερωμένος. Παραμένει απλός, όπως οποιοσδήποτε άνθρωπος».

-Για τους Βραζιλιάνους του ΠΑΟΚ, Ζαμπά, Μαουρίσιο, Πέδρο Ενρίκε, εκτός φυσικά του Μάτος και την επαφή και τις εντυπώσεις που έχει: «Έχουν φορτωμένο πρόγραμμα. Όταν βολεύει βρισκόμαστε σε τραπέζι οι Βραζιλιάνοι, λέμε τα δικά μας, μιλάμε τη γλώσσα μας, τρώμε, συζητάμε. Ένα μέρος της επιτυχίας του ΠΑΟΚ είναι ότι υπάρχει επικοινωνία. Πάνω από 7-8 ποδοσφαιριστές μιλάνε την ίδια γλώσσα. Ισπανικά, πορτογαλικά, λίγοι και ελληνικά. Είναι σημαντικό για την επικοινωνία. Οι Λατίνοι έχουν διαφορετική θεώρηση για το ποδόσφαιρο. Αρχικά το βλέπουν σαν διασκέδαση και μετά σταδιακά το κάνουν επάγγελμα. Φαίνεται η διαφορετικότητα στη συμπεριφορά, στον πανηγυρισμό».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024