«Ήμουν περίπου οκτώ χρονών όταν έμαθα να πλέκω, με βελόνες και βελονάκι. Από την αρχή, απέκτησα εξάρτηση. Πέρασα πολλές ευτυχισμένες ώρες στο πατρικό μου στην Ουαλία, τελείως απορροφημένη στο να δημιουργώ με νήμα! Το πάθος μου δεν μετριάστηκε ποτέ» εξομολογείται η Κέιτ Τζένκινς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πάθος της την οδήγησε στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, από όπου αποφοίτησε με BA Honours σε Fashion & Textiles, το 1995. Έκτοτε, δραστηριοποιήθηκε σε ντιζάιν μόδας. «Σχέδιά μου έχουν χρησιμοποιηθεί από ορισμένους από τους πιο φημισμένους οίκους, παγκοσμίως. Από Missoni, από Donna Karan, από Ralph Loren, για ν’ αναφέρω λίγους» λέει με υπερηφάνεια.

Σύντομα, επικεντρώθηκε σε art food, αλλά με βελονάκι. «Το καθημερινό με γοήτευε και με ενέπνεε πάντα, ειδικά τα τρόφιμα. Άρα, άρχισα να παίρνω πράγματα που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε – όπως fish and chips – και να τα επινοώ εκ νέου σε μαλλί».

Η πρώτη της έκθεση, με τίτλο «Comfort Food» έγινε στο στούντιό της, στο Μπράιτον, όπου έχει εγκατασταθεί. Ήταν νευρική, αλλά πολύς κόσμος συνωστίστηκε εκεί και η Κέιτ πούλησε αρκετά κομμάτια της. Η εμπιστοσύνη που απέκτησε την έφτασε να εκθέσει σε γκαλερί στο Σόχο (Λονδίνο). Στην Mott Street New York. Στο Δουβλίνο, με την πρώτη εγκατάστασή της πλεχτών ψαριών. Σε μια περιοδική εγκατάσταση στο London Eye.

Σήμερα, συλλέκτες από όλον τον κόσμο αναζητούν την τέχνη της. Είτε είναι χαρτόκουτο με τηγανιτές πατάτες, είτε σαρδέλες σε κονσέρβα.