Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Octavia 2020: Νέοι καιροί νέα υβριδικά ήθη

Skoda Octavia 2020: Νέοι καιροί νέα υβριδικά ήθη

Η νέα, υπό εξέλιξη, γενιά της Octavia αναμένεται να εντάξει στις επιλογές της την υβριδική τεχνολογία συνοδεύοντάς την από μια εκτεταμένη και επί το τεχνολογικότερο αναβάθμιση των συνολικών χαρακτηριστικών της που θα την οδηγήσουν στη νέα δεκαετία.

H τέταρτη κατά σειρά γενιά της Octavia, έκανε την εμφάνισή της στην station wagon παραλλαγή της, ως δοκιμαστικό πρωτότυπο με φόντο τα παγωμένα τοπία της Φινλανδίας, καθώς ετοιμάζεται προοδευτικά για την άφιξή της η οποία τοποθετείται το 2020.

Με δεδομένη την χρονική απόσταση που την χωρίζει από την έκδοση παραγωγής, η Octavia φροντίζει να κρατήσει καλά κρυμμένα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της κάτω από επιμελές καμουφλάζ που δεν αφήνει περιθώρια για πολλά συμπεράσματα, βοηθούντων των φιλότιμων προσπαθειών του οδηγού του Αudi Q3 που επιχείρησε να κρύψει την Octavia από το κλείστρο του φωτογραφικού φακού.

Ακόμα και έτσι όμως, όπως προδίδουν οι «λάμψεις» στην όψη της, η νέα γενιά της Octavia αναμένεται να αποχωριστεί τα διαιρούμενα φωτιστικά σώματα στο μπροστινό τμήμα ενώ εξίσου διαφορετική δείχνει και η σχεδίαση των πίσω σωμάτων που δείχνουν επεκτατικές τάσεις προς την θύρα αποσκευών.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά της, η νέα Octavia αναμένεται να μοιραστεί πολλά από τα τεχνολογικά της στοιχεία με τη νέα γενιά του VW Golf περιλαμβάνοντας στις επιλογές της υβριδική τεχνολογία η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα περιοριστεί απλώς στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των «απλών» εκδόσεων της αλλά θα φροντίσει και για τις υψηλές επιδόσεις της RS έκδοσης.

Για τις συμβατικές εκδόσεις αναμένεται να επιστρατευθούν οι γνώριμοι κινητήρες που απαρτίζουν το ολοένα ανανεούμενο οπλοστάσιο του ομίλου VW, δηλαδή κινητήρες βενζίνης 1,0, 1,5 και 2,0 λίτρων καθώς και ένας νέος diesel με χωρητικότητα 1,5 λίτρου.

Επίσης, όπως συνηθίζει η Skoda, η Octavia θα περιλαμβάνει στο εξοπλιστικό της παλμαρέ την αφρόκρεμα των συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης που έχει να επιδείξει η τσεχική φίρμα, ενώ πλήρης προδιαγράφεται η αναμόρφωση του σχεδιασμού της στο εσωτερικό με κυρίαρχα στοιχεία τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια ευμεγέθη οθόνη αφής για το infotainment το οποίο θα προσφέρει πολλαπλάσιες λειτουργίες και δυνατότητες, ακόμα σε σχέση με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Skoda, όπως επιβάλλει η εξέλιξη.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024