Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Kamiq 2019: Το μεγάλο… miqρότερο SUV των Τσέχων

Skoda Kamiq 2019: Το μεγάλο… miqρότερο SUV των Τσέχων

To νέο, μικρότερο SUV της Skoda αποκαλύπτεται πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης, υιοθετώντας ό,τι πιο προηγμένο έχει να επιδείξει η τσεχική φίρμα σε τεχνολογικές εφαρμογές και επιβεβαιώνοντας την υπόσχεσή του για «χωροταξική» υπεροχή χάρη στο μήκος των 4,24 μέτρων.

H Skoda είναι από τις τελευταίες ευρείας αποδοχής αυτοκινητοβιομηχανίες που «επιβιβάζονται» στην εξαιρετικά δημοφιλή όσο και πολυπληθή κατηγορία των αστικών διαστάσεων crossover, και φιλοδοξεί να το κάνει με εμφατικό τρόπο, όπως αφήνει να εννοηθεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν το Kamiq το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη εμφάνισή “in flesh” στην ελβετική έκθεση η οποία ανοίγει αυλαία στις 5 Μαρτίου με την προοπτική να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά το α΄εξάμηνο του έτους.

Ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση, το Kamiq μεταφέρει το γνώριμο σχεδιαστικό κώδικα των Τσέχων, όπως αυτός εμφανίζεται στα SUV τους διανθισμένο με λεπτομέρειες που παραπέμπουν στο πιο πρόσφατο μοντέλο τους, Scala, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι νεολογισμοί, όπως για παράδειγμα τα κυλιόμενα φώτα έκτακτης ανάγκης που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda.

Ανεξαρτήτως του προφανούς σχεδιαστικού του αποτυπώματος, το Kamiq αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας του καθώς το μήκος του φτάνει τα 4,24 μέτρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευρυχωρία του θαλάμου αλλά και για τις περγαμηνές πρακτικότητας.

Το πορτ μπαγκάζ ξεκινά από τα 400 λίτρα και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει έως και τα 1.395 λίτρα, μέγεθος που το τοποθετεί απέναντι σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας ως προς αυτή την πτυχή του ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι αναλόγως την έκδοση εξοπλισμού, θα προσφέρεται επίσης η δυνατότητα αναδίπλωσης του καθίσματος συνοδηγού η οποία θα επιτρέπει την μεταφορά αντικειμένων με μήκος έως και 2,447 μ.

Ενδεικτικό επίσης της επιμέλειας που έχουν επιδείξει οι Τσέχοι ως προς τις εσωτερικές αναλογίες του Kamiq είναι η υπόσχεση για χώρο αντίστοιχο της Octavia σε ό,τι αφορά τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος.

Αντιστοίχως επιμελημένη είναι και η εικόνα του εσωτερικού, όπου εκτός από την προφανή έμφαση στην ποιότητα των υλικών, το Kamiq επιδεικνύει και την απαραίτητη τεχνολογική συνειδητότητα με κυρίαρχα στοιχεία τη δυνατότητα επιλογής οθόνης αφής 9,2 ιντσών για το σύστημα infotainment σε συνδυασμό με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών.

Το τεχνολογικό και εξοπλιστικό του προφίλ συμπληρώνουν στοιχεία όπως το σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών τηλεφώνων, θύρες USB-C, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και ηλεκτρική θύρα αποσκευών, μεταξύ άλλων, ενώ δεν λείπουν και οι προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας στις οποίες συγκαταλέγονται τα Lane Assist και Front Assist με σύστημα αυτόνομης πέδησης και δυνατότητα ανίχνευσης πεζών και ποδηλατών.

Σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα, το Kamiq προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των συνήθων υπόπτων του ομίλου VW, δηλαδή turbo κινητήρων βενζίνης με χωρητικότητας 1,0 και 1,5 λίτρου με ισχύ από 95 έως 150 ίππους. Την μοναδική πετρελαιοκίνητη έκδοση θα εφοδιάζει το diesel μοτέρ των 1,6 λίτρων με απόδοση 115 ίππους.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι αναλόγως την έκδοση, το αποκλειστικά εμπροσθοκίνητο Kamiq θα είναι διαθέσιμο και με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων προσφέροντας επίσης τη δυνατότητα επιλογής μιας πιο σπορτίφ ανάρτησης η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 1,0 εκατοστό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024