Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Vision iV Concept: Ηλεκτροκίνηση... εκ των έσω

Skoda Vision iV Concept: Ηλεκτροκίνηση… εκ των έσω

Η τσεχική φίρμα προσφέρει τα πρώτα δείγματα από το εσωτερικό του πρωτότυπου SUV το οποίο θα παρουσιάσει στη Γενεύη, φροντίζοντας να το εφοδιάσει με τεχνολογία αντίστοιχη της αιχμηρής εμφάνισής του αλλά και της ηλεκτρικής του υπόστασης.

Κατά τις προσφιλείς τις συνήθειες, η Skoda συνεχίζει την τμηματική αποκάλυψη του Vision iV, του πρωτότυπου ηλεκτροκίνητου coupe SUV που θα παρουσιαστεί επισήμως στην έκθεση της Γενεύης, με την προοπτική να μετεξελιχθεί σε μια αντιστοίχως δυναμική όσο και ηλεκτρική έκδοση παραγωγής από το 2021.

Αυτή την φορά οι Τσέχοι έδωσαν την πρώτη εικόνα από το εσωτερικό του πρωτότυπου μοντέλου, όπου ξεχωρίζει η μη ενσωματωμένη οθόνη για το infotainment, o ψηφιακός πίνακας οργάνων, τα βαθιά bucket καθίσματα και μια μινιμαλιστική σχεδιαστική προσέγγιση η οποία μεγιστοποιήσει τους αποθηκευτικούς χώρους, εκμεταλλευόμενη και την απουσία του παραδοσιακού τούνελ μετάδοσης.

Εκτός των όσων συμπερασμάτων μπορούν να εξαχθούν από το αφαιρετικό σκίτσο, σύμφωνα με τις συστάσεις της Skoda, το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης μπορεί να διασυνδεθεί ταυτόχρονα με δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία μπορούν επίσης να επαναφορτιστούν επαγωγικά.

Πέρα από το φαίνεσθαι, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είναι γνωστό, τόσο το Vision iV που, ως έκδοση παραγωγής, θα μετασχηματιστεί σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο coupe SUV όσο και η πρώτη ηλεκτρική πρόταση της Skoda που θα πάρει επίσης την μορφή ενός SUV αντίστοιχου μεγέθους, αλλά με πιο συμβατική σχεδίαση, θα έχουν ως αφετηρία την νέα ηλεκτρική πλατφόρμα του ομίλου VW.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα συνδυάζεται με διαφορετικής απόδοσης μπαταρίες, οι οποίες με τη σειρά τους, ανάλογα την έκδοση θα προσφέρουν αυτονομία από 320 έως 500 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι πλην του Vision iV θα πραγματοποιήσει επίσης την πρεμιέρα του το ανανεωμένο Skoda Superb το οποίο εντάσσει στην γκάμα του και μια plug-in υβριδική έκδοση αλλά και το νέο μικρότερο SUV της φίρμας, πλέον ως έκδοση παραγωγής, το οποίο θα φορά τα διακριτικά Kamiq.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι με αφετηρία το 2020 οπότε και αναμένεται το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της φίρμας, η Skοda σχεδιάζει το λανσάρισμα 10 ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων έως το τέλος του 2022.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024