Κατά τις προσφιλείς τις συνήθειες, η Skoda συνεχίζει την τμηματική αποκάλυψη του Vision iV, του πρωτότυπου ηλεκτροκίνητου coupe SUV που θα παρουσιαστεί επισήμως στην έκθεση της Γενεύης, με την προοπτική να μετεξελιχθεί σε μια αντιστοίχως δυναμική όσο και ηλεκτρική έκδοση παραγωγής από το 2021.

Αυτή την φορά οι Τσέχοι έδωσαν την πρώτη εικόνα από το εσωτερικό του πρωτότυπου μοντέλου, όπου ξεχωρίζει η μη ενσωματωμένη οθόνη για το infotainment, o ψηφιακός πίνακας οργάνων, τα βαθιά bucket καθίσματα και μια μινιμαλιστική σχεδιαστική προσέγγιση η οποία μεγιστοποιήσει τους αποθηκευτικούς χώρους, εκμεταλλευόμενη και την απουσία του παραδοσιακού τούνελ μετάδοσης.

Εκτός των όσων συμπερασμάτων μπορούν να εξαχθούν από το αφαιρετικό σκίτσο, σύμφωνα με τις συστάσεις της Skoda, το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης μπορεί να διασυνδεθεί ταυτόχρονα με δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία μπορούν επίσης να επαναφορτιστούν επαγωγικά.

Πέρα από το φαίνεσθαι, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είναι γνωστό, τόσο το Vision iV που, ως έκδοση παραγωγής, θα μετασχηματιστεί σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο coupe SUV όσο και η πρώτη ηλεκτρική πρόταση της Skoda που θα πάρει επίσης την μορφή ενός SUV αντίστοιχου μεγέθους, αλλά με πιο συμβατική σχεδίαση, θα έχουν ως αφετηρία την νέα ηλεκτρική πλατφόρμα του ομίλου VW.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα συνδυάζεται με διαφορετικής απόδοσης μπαταρίες, οι οποίες με τη σειρά τους, ανάλογα την έκδοση θα προσφέρουν αυτονομία από 320 έως 500 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι πλην του Vision iV θα πραγματοποιήσει επίσης την πρεμιέρα του το ανανεωμένο Skoda Superb το οποίο εντάσσει στην γκάμα του και μια plug-in υβριδική έκδοση αλλά και το νέο μικρότερο SUV της φίρμας, πλέον ως έκδοση παραγωγής, το οποίο θα φορά τα διακριτικά Kamiq.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι με αφετηρία το 2020 οπότε και αναμένεται το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της φίρμας, η Skοda σχεδιάζει το λανσάρισμα 10 ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων έως το τέλος του 2022.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr