Φωτογραφίες: Automedia

Πριν λίγο καιρό η BMW αποκάλυψε ένα πρωτότυπο SUV με την ονομασία iNext, δίνοντας το στίγμα ενός αντίστοιχου και ηλεκτροκίνητου μοντέλου το οποίο θα προστεθεί στην γκάμα της από το 2021, αξιοποιώντας τη νέας, πέμπτης γενιάς ηλεκτρική αρχιτεκτονική των Βαυαρών.

Κατά το αδιάψευστο τεκμήριο του φωτογραφικού φακού το iNext, όπως ονομάζεται, κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, έχοντας ήδη αποτινάξει ορισμένα από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που συνήθως συνοδεύουν τα concept cars.

Έτσι η μεσαία κολώνα έχει επιστρέψει εκεί όπου ανήκει ενώ το ίδιο ισχύει και για τους εξωτερικούς καθρέφτες που έχουν αντικαταστήσει τις κάμερες του concept car. Παρ΄όλα αυτά το iNext το οποίο ως έκδοση παραγωγής αναμένεται να υιοθετήσει τα διακριτικά i5, δείχνει να διατηρεί το ευμέγεθες πανοραμικό παρμπρίζ του concept car καθώς και τα ιδιαιτέρως λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του, το iNext αναμένεται να μοιραστεί τα ίδια τεχνολογικά χαρακτηριστικά με την iX3 η οποία θα προηγηθεί καθώς η παραγωγή της θα ξεκινήσει εντός του 2019.

Αυτό σημαίνει ότι και το iNext θα αξιοποιήσει την ίδια ευέλικτη ηλεκτρική αρχιτεκτονική των Βαυαρών η οποία χάρη σε μια νέα διάταξη που συγκεντρώνει, το ηλεκτρικό μοτέρ, το σύστημα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά συστήματα σε μία μονάδα υπόσχεται να προσφέρει μέγιστη ευελιξία ως προς τη διαμόρφωση και τις επιλογές μπαταριών αλλά και να αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο σε ό,τι αφορά την «εξοικονόμηση» βάρους όσο και από χωροταξικής άποψης.

Αν και επί του παρόντος παραμένει άγνωστη η ακριβής «μετάφραση» της ευελιξίας της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής στην περίπτωση του iNext, ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε αυτή της iX3 συνεπάγεται την παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 540 ίππων και τετρακίνηση.

Σε ό,τι αφορά τις μπαταρίες και την ηλεκτρική αυτονομία, για την κορυφαία έκδοση της iX3 η BMW έχει ήδη ανακοινώσει αυτονομία 400 χλμ. όπως έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν και μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρίες με προορισμό τα μεγαλύτερα μοντέλα όπως το iNext, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για 600-700 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο