Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομικοί κατά κυβέρνησης: Μας κάνετε σάκο του μποξ στα επεισόδια για να δείχνετε φιλολαϊκό πρόσωπο

Αστυνομικοί κατά κυβέρνησης: Μας κάνετε σάκο του μποξ στα επεισόδια για να δείχνετε φιλολαϊκό πρόσωπο

Αίσθηση προκαλεί η επιστολή αγανάκτησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πτολεμαΐδα, παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Αίσθηση προκαλεί η επιστολή αγανάκτησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πτολεμαΐδα, παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτή, οι αστυνομικοί κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση και συγκεκριμένα την Όλγα Γεροβασίλη πως τους βάζουν να κάνουν τον στόχο προκειμένου οι ίδιοι «να δείχνουν φιλολαϊκό πρόσωπο».

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται», επισημαίνουν οι αστυνομικοί αναφερόμενοι στα επεισόδια που ξέσπασαν κατά την τελετή αποφοίτησης από τη Σχολή της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί και ένας διαδηλωτής.

«Η συνταγή δοκιμασμένη και για αυτούς που την εφαρμόζουν επιτυχημένη. Το αστυνομικό προσωπικό μπαίνει ανάμεσα από τους πολίτες και την κυβέρνηση, η οργή εκτονώνεται πάνω στα κράνη, τις ασπίδες και τα κεφάλια των αστυνομικών και η ζωή συνεχίζεται», προσθέτουν.

«Η αστυνομία δεν πρέπει να γίνεται μέσο εκτόνωσης της οποιασδήποτε πολιτικής πίεσης», επισημαίνουν. «Είμαστε υπηρέτες της Δημοκρατίας και όχι πραιτωριανοί, όπως πλέον μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού μας κατηγορεί», τονίζουν οι αστυνομικοί οι οποίοι επισημαίνουν ότι διατέθηκαν πάνω από 200 αστυνομικοί για την επίσκεψη της κ. Γεροβασίλη, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα 27-02-2019 κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη στην Σχολή Πυροσβεστών Εορδαίας Κοζάνης.

Για άλλη μια φορά η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται.

Η συνταγή δοκιμασμένη και για αυτούς που την εφαρμόζουν επιτυχημένη. Το αστυνομικό προσωπικό μπαίνει ανάμεσα από τους πολίτες και την κυβέρνηση, η οργή εκτονώνεται πάνω στα κράνη, τις ασπίδες και τα κεφάλια των αστυνομικών και η ζωή συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ υπάρχουν τραυματίες πολίτες και αστυνομικοί (4 συνάδελφοι).

Έχουμε εκφράσει πολλάκις την άποψή μας για τη σχέση που πρέπει να έχει η Αστυνομία με τους πολίτες. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι ιερός σε μια δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται μέσο εκτόνωσης της οποιασδήποτε πολιτικής πίεσης. Είμαστε υπηρέτες της Δημοκρατίας και όχι πραιτωριανοί, όπως πλέον μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού μας κατηγορεί. Δε θα αναφερθούμε εκτενώς στα όποια επιχειρησιακά λάθη έγιναν. Αυτά διασαφηνίζονται μέσα από υπηρεσιακές διαδικασίες.

Το μόνο που θα επισημάνουμε είναι ότι όταν διατίθενται 200 και πλέον αστυνομικοί (που τη δεδομένη στιγμή θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας) για την επίσκεψη της υπουργού, έχουμε την απαίτηση τουλάχιστον η διαχείρισή τους να γίνει ορθολογικά ώστε να προστατεύονται οι πολίτες και οι αστυνομικοί.

Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν δικαιώνει κανέναν. Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024