Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος» στην Πτολεμαϊδα - Σοβαρά επεισόδια και τραυματίες, τι απαντά η Γεροβασίλη

«Πόλεμος» στην Πτολεμαϊδα – Σοβαρά επεισόδια και τραυματίες, τι απαντά η Γεροβασίλη

«Ακραίοι κύκλοι που ήθελαν να εμπλουτίσουν ένστικτα που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία-Δεν τα κατέφεραν, ο λαός της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας τους γύρισε την πλάτη«, είπε η υπουργός

Πολεμικό κλίμα επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στην Πτολεμαϊδα με σφοδρές συγκρούσεις πολιτών με την Αστυνομία, με αποδοκιμασίες της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ολγας Γεροβασίλη, και χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού ως προδότη ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι ελληνική», «γερά-γερά στα χνάρια του Μελά».

Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε μετά τα επεισόδια στο kozanimedia και το Top Channel: «Ακραίοι κύκλοι που ήθελαν να εμπλουτίσουν ένστικτα που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία-Δεν τα κατέφεραν, ο λαός της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας τους γύρισε την πλάτη. Επιτέθηκαν με ό,τι μπορούσαν στους αστυνομικούς, έχουμε τρεις τραυματίες. Στοχευμένη και προαποφασισμένη η σύγκρουση.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά κατά τη διαμαρτυρία μερίδας πολιτών για την επίσκεψη της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στην περιοχή για την ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής Πυροσβεστικής.

Πολίτες συγκρούστηκαν με τις ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που βρισκόταν από νωρίς εκεί και απέκλεισαν την περιοχή. Οι διαδηλωτές οι οποίοι είχαν αποκλειστεί αρκετά μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις της σχολής Πυροσβεστικής, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το σημείο που θα βρισκόταν η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, συγκρούστηκαν με τις ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που είχε αποκλείσει την περιοχή.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε ένας πολίτης σοβαρά στο κεφάλι ο οποίος μεταφέρθηκε στο Μποπδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας καθώς και ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR από τις συμπλοκές που σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας λίγο έξω από τη σχολή της Πυροσβεστικής τραυματίστηκαν συνολικά 4 άντρες της Αστυνομίας εκ των οποίων οι 2 σοβαρά, με κατάγματα, εκδορές, σπασμένα πλευρά και κάταγμα στον ώμο καθώς και ένας διαδηλωτής με τραύμα στο κεφάλι.

Καταγγελία έκαναν οι αστυνομικοί μετά τα επεισόδια. Οπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα 28-02-2019 κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασιλείου στην Σχολή Πυροσβεστών Εορδαίας Κοζάνης.

Για άλλη μια φορά η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται.

Η συνταγή δοκιμασμένη και για αυτούς που την εφαρμόζουν επιτυχημένη. Το αστυνομικό προσωπικό μπαίνει ανάμεσα από τους πολίτες και την κυβέρνηση, η οργή εκτονώνεται πάνω στα κράνη, τις ασπίδες και τα κεφάλια των αστυνομικών και η ζωή συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ υπάρχουν τραυματίες πολίτες και αστυνομικοί ( 4 συνάδελφοι) Έχουμε εκφράσει πολλάκις την άποψή μας για τη σχέση που πρέπει να έχει η Αστυνομία με τους πολίτες. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι ιερός σε μια δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται μέσο εκτόνωσης της οποιασδήποτε πολιτικής πίεσης.

Είμαστε υπηρέτες της Δημοκρατίας και όχι πραιτωριανοί, όπως πλέον μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού μας κατηγορεί. Δε θα αναφερθούμε εκτενώς στα όποια επιχειρησιακά λάθη έγιναν. Αυτά διασαφηνίζονται μέσα από υπηρεσιακές διαδικασίες. Το μόνο που θα επισημάνουμε είναι ότι όταν διατίθενται 200 και πλέον αστυνομικοί (που τη δεδομένη στιγμή θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας) για την επίσκεψη της υπουργού, έχουμε την απαίτηση τουλάχιστον η διαχείρισή τους να γίνει ορθολογικά ώστε να προστατεύονται οι πολίτες και οι αστυνομικοί. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν δικαιώνει κανέναν.

Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024