Φωτογραφίες: Automedia

H νέα γενιά του γερμανικού supermini η οποία βρίσκεται υπό εξέλιξη με ορίζοντα το φθινόπωρο του 2019 οπότε και αναμένεται να παρουσιαστεί, σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το μοντέλο, που πλέον έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική δια χειρός ομίλου PSA και θα μοιραστεί πολλά από τα μηχανικά και μη μέρη του με το προσφάτως αποκαλυφθέν νέο Peugeot 208.

Παρά την τεχνολογική του συνάφεια με το νέο 208, το Opel Corsa F όπως ονομάζεται η νέα γενιά του, θα διατηρήσει την ξεχωριστή προσωπικότητά του τόσο σχεδιαστικά όσο και σε ό,τι αφορά τους επιμέρους τομείς, που θα απηχούν το γνώριμο, αλλά αναβαθμισμένο γερμανικό σκεπτικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, αν και το εσωτερικό του νέου Opel Corsa προδιαγράφεται ριζικά αναβαθμισμένο με όσα επιβάλλει η τεχνολογική εξέλιξη και ο σύγχρονος gadget… πολιτισμός, αναμένεται κατά τι συμβατικότερο από το i-Cockpit της Peugeot.

Η εμφάνιση του γαλλικού supermini, αποτελεί ένα καλό οδηγό και για τα κινητήρια σύνολα που θα εξοπλίσουν το νέο Opel Corsa. Αναλυτικότερα το γαλλικό supermini περιλαμβάνει στην γκάμα του, τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων με ισχύ από 75 έως 130 ίππους και ένα diesel μοτέρ 1,5 λίτρου απόδοσης 100 ίππων.

Ωστόσο ακόμα σημαντικότερη από τις συμβατικές εκδόσεις προδιαγράφεται η προσθήκη μιας ηλεκτροκίνητης έκδοσης η οποία επίσης αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο τεχνολογικό μοτίβο με το 208.

Έτσι, το eCorsa όπως ονομάζεται το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί ταυτόχρονα με τις συμβατικές εκδόσεις της νέας γενιάς του γερμανικού μοντέλου, αναμένεται να αξιοποιήσει ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ πέριξ των 135 ίππων και να προσφέρει αυτονομία περίπου 340 χλμ.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξής του, επικρατέστερο σενάριο θέλει την πρεμιέρα του να πραγματοποιείται στην έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο.

Γράψτε το σχόλιο σας