Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουσείο αφιερωμένο στον Πούσκιν άνοιξε στην Αττάλεια

Μουσείο αφιερωμένο στον Πούσκιν άνοιξε στην Αττάλεια

Ένα μουσείο αφιερωμένο στον εθνικό ποιητή της Ρωσίας, Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν, άνοιξε στην Τουρκία, καθώς φέτος συμπληρώνονται 220 χρόνια από τη γέννησή του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Ένα μουσείο αφιερωμένο στον εθνικό ποιητή της Ρωσίας, Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν, άνοιξε στην Τουρκία, καθώς φέτος συμπληρώνονται 220 χρόνια από τη γέννησή του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το Μουσείο του Πούσκιν στεγάζεται στην ιδιωτική Σχολή της Μόσχας στην επαρχία της Αττάλειας. Πολλές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία, προκειμένου να γιορταστούν τα γενέθλια του ποιητή.

Γεννημένος το 1799 στη Μόσχα, ο Πούσκιν θεωρείται ο ιδρυτής της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας.

Ο Ρούστεμ Βαλιαχμέτοφ, συντονιστής του μουσείου, δήλωσε ότι ο παππούς του συγγραφέα μεταφέρθηκε στη Ρωσία μέσω της Κωνσταντινούπολης ως σκλάβος του Μεγάλου Πέτρου.

Ο ίδιος είπε ότι «ο Πούσκιν είναι ένα σημαντικό όνομα για τη ρωσική λογοτεχνία, έχοντας συνδυάσει τη Ρωσία και την Τουρκία στο έργο του».

Πρόσθεσε ότι, παρόλο που του απαγορεύτηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία, επισκέφθηκε την επαρχία Ερζερούμ της Τουρκίας το 1829 και έγραψε βιβλίο με τίτλο «Ταξίδι στο Ερζερούμ».

Το 2019 συμπληρώνονται 190 χρόνια από το ταξίδι του Πούσκιν στην Τουρκία.

Ένα παρόμοιο μουσείο θα ανοίξει στη Ρωσία έπειτα από τελετή στο ρωσικό κοινοβούλιο, στις 6 Ιουνίου, στα γενέθλια του Πούσκιν.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024