Αν και η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μια και μοναδική εικόνα από το νέο πρωτότυπο μοντέλο το οποίο προορίζει για την προσεχή έκθεση της Γενεύης, είναι αρκούντως κατατοπιστική για τις σχεδιαστικές της προθέσεις σε ό,τι αφορά το μέλλον των crossover.

To ΙΜQ Concept, όπως ονομάζεται, ανήκει στην ίδια συνομοταξία σχεδιαστικών μελετών με το IMs το οποίο είχε παρουσιαστεί πριν λόγο καιρό στην έκθεση του Detroit και, επιχειρεί να αποτυπώσει την αισθητική κατεύθυνση για τα μελλοντικά compact SUV της Nissan.

Πέρα από την ομολογουμένως ιδιαιτέρως αιχμηρή όσο και δυναμική εικόνα, η Nissan δεν γνωστοποιεί επί του παρόντος περαιτέρω στοιχεία για το πρωτότυπο μοντέλο πλην, του ότι θα εξοπλίζεται με την τελευταία εξέλιξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, προϊδεάζοντας για τις δυνατότητες που θα αποκτήσουν στο μέλλον τα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας.

Παρά την απουσία επίσημων στοιχείων σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το IMQ θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, προσφέροντας πιθανότατα άφθονη ισχύ, όπως άλλωστε άφησε να εννοηθεί το σύνολο των 490 ίππων το οποίο εξόπλισε το αντίστοιχης λογικής IMs που προηγήθηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας