Ένα ελκυστικό σχεδιαστικά πρωτότυπο SUV το οποίο φιλοδοξεί να δώσει μια γεύση από ένα αντίστοιχο και αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα προκύψει στο κοντινό μέλλον παρουσιάζει η Infiniti στην έκθεση του Detroit.

Με μήκος 4,65 μέτρων, το QX Inspiration Concept είναι αντίστοιχου μεγέθους με το QX50, ωστόσο υιοθετεί μια ριζικά διαφορετική σχεδιαστικά προσέγγιση η οποία συντείνει σε ένα κομψότερο και πιο ισορροπημένο, σε ό,τι αφορά τις αναλογίες, αποτέλεσμα.

Έτσι, εκτός από λεπτομέρειες που συνήθως χαρακτηρίζουν τα ηλεκτροκίνητα, όπως για παράδειγμα η απουσία γρίλιας στο μπροστινό τμήμα η οποία επιτρέπει πιο ακατάτμητες γραμμές σχεδίασης, η έλλειψη συμβατικού κινητήρα έχει δώσει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές της Infiniti, να μετακινήσουν τον θάλαμο επιβατών πιο μπροστά, παραδίδοντας ένα πιο αρμονικό σύνολο.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Alfonso Albaisa, επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan ο οποίος εξηγώντας την κεντρική ιδέα πίσω από το μυώδες παράστημα του QX Inspiration ανέφερε: «Εκεί όπου ένας V8 κινητήρας θα μας υποχρέωνε να μετακινήσουμε το θάλαμο επιβατών προς τα πίσω, η ηλεκτροκίνηση μας επέτρεψε να δώσουμε μια διαφορετική και πιο ισορροπημένη σχεδίαση ως προς τις αναλογίες. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι μέσω της ηλεκτροκίνησης δεν μπορεί κανείς να δώσει το στίγμα των επιδόσεων απλώς αυτό γίνεται με διαφορετικό τρόπο και στην προκειμένη περίπτωση μέσα από τη στιβαρότητα που αποπνέει η σχεδίαση».

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του QX Inspiration Concept, επί του παρόντος η Infiniti δεν μπαίνει στη διαδικασία να οριοθετήσει το χρονοδιάγραμμα μετουσίωσης του σε έκδοση παραγωγής. Ούτε δίνει κάποιες κατευθυντήριες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Παρ΄όλα αυτά όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Infiniti θα ξεκινήσει να κατασκευάζει και να διαθέτει ηλεκτροκίνητα μοντέλα από το 2021.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η νέα σειρά ηλεκτρικών μοντέλων της Infiniti, θα έχει ως αφετηρία μια νέα υπό εξέλιξη αρχιτεκτονική η οποία προορίζεται να φιλοξενήσει αποκλειστικά ηλεκτρικής τεχνολογίας μοντέλα. Στην περίπτωση του QX, την ηλεκτρική αρχιτεκτονική θα πλαισιώσει η παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ, τα οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, εκτός από καταιγιστικές επιδόσεις θα εξασφαλίζουν στο ιαπωνικό SUV και τετρακίνηση.