Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι «Γέφυρες» της ντροπής

Οι «Γέφυρες» της ντροπής

Αργά θυμήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τι είναι προοδευτικό στην Ελλάδα. Τότε που αγκαλιάζονταν με τους «ψεκασμένους» τι έκαναν; Αγώνα για μια πιο προοδευτική Ελλάδα;

Οποιος ρίξει μια ματιά στις φωτογραφίες από την εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Γέφυρα» για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου πραγματικά θα βάλει τα γέλια.

Μάλιστα, το μόνο που έλειπε από αυτή την… όλο χαρά και αγωνιστική διάθεση εκδήλωση ήταν ο… αρκουδιάρης να κάνει κανένα κόλπο για να ευθυμήσουν όλοι όσοι περιμένουν με αγωνία την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού είδαμε το μισό υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και κάτι «τελειωμένους» κεντροαριστερούς που δεν έχουν στον πολιτικό ήλιο μοίρα, ακούσαμε και το μήνυμα του Νίκου Παππά και ήρθαμε στα ίσια μας.

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, μιας και άλλοι κάνουν τη δουλειά του, έχει πολύ χρόνο για να εξυφαίνει σενάρια συγκρότησης προοδευτικού μετώπου. Είναι άλλωστε η μοναδική ελπίδα επιβίωσής του διότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει τα ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ούτε… παπάς να τους αγιάσει δεν θα φτάσει.

Ο Νίκος Παππάς, λοιπόν, χαιρέτησε την πρωτοβουλία «Γέφυρα» και είπε μεταξύ άλλων: «Οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να συντονίσουν τις δυνάμεις τους, να συγκλίνουν σε έναν ενιαίο βηματισμό, να δώσουν από κοινού τις εκλογικές μάχες το 2019 και να εγγυηθούν τη σταθερή πορεία της χώρας και του λαού προς τη δίκαιη ανάπτυξη».

Και σείστηκαν τα μπετά από τα γέλια. Γιατί αν είναι αυτή η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις εκλογές τότε τι να πούμε. Αν όλοι αυτοί ονειρεύονται κεντροαριστερές συμμαχίες με ό,τι πιο φθαρμένο και ψεύτικο τότε και ο… Ντάνος είναι συγγραφέας επιπέδου Ουμπέρτο Εκο.

Δηλαδή ο κ. Παππάς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη θεωρούν εαυτούς προοδευτικούς και αριστερούς; Μετά από τέσσερα χρόνια σφιχτού εναγκαλισμού με ό,τι πιο ψεκασμένο και ακροδεξιό έχει ο τόπος πλην της Χρυσής Αυγής;

Πόσο προοδευτικοί ήταν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες; Τα πολιτικά ρετάλια της λαϊκής δεξιάς πόσο προοδευτισμό έκρυβαν μέσα τους; Οι τελειωμένοι κεντροαριστεροί και τα ορφανά του Ακη και του Σημίτη είναι κι αυτά προοδευτικό μέτωπο;

Που τους είχε συναντήσει όλους αυτούς ο Τσίπρας και ο Παππάς; Στα κινήματα της Γένοβας; Στους δρόμους της οργής το 2008; Στις διαδηλώσεις και τις πλατείες των αγανακτισμένων στα χρόνια των μνημονίων;

Μήπως ήταν συμφοιτητές και συναγωνιστές του κ. Παππά στις μάχες για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα ο Καμμένος, ο Κόκκαλης, η Κουντουρά, η Παπακώστα, η Μαριλίζα, ο Θάνος Μωραϊτης ή ο Τέρενς Κουίκ;

Ή μήπως  ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την κατάρρευσή του και προσπαθεί να γυρίσει στις ρίζες του μπας και διασωθεί;

Κάπως αργά δεν θυμήθηκαν το προοδευτικό μέτωπο; Κάπως αργά δεν σκέφτηκαν τα προσκλητήρια ενότητας όταν οι ίδιοι πρόδωσαν και την τελευταία ελπίδα που είχε ο προοδευτικός, αριστερός, ανανεωτικός κόσμος της χώρας για ένα μέτωπο κατά της συντήρησης;

Το τελευταίο φύλλο συκής τους ψευτοπροοδευτισμού του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αγκάλιασε τον Καμμένο στις εξέδρες της νίκης το 2015. Όλα τα υπόλοιπα είναι ένα νέο ψέμα που οικοδομεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διασωθεί.

Η δημιουργία του νέου… ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρει τίποτε στην Ελλάδα, ούτε καν ένα μέτωπο κατά μιας πιθανής παλινόρθωσης της Δεξιάς.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ plus που τεχνηέντως προσπαθεί να μας πουλήσει ο κάθε Παππάς, είναι ένας ακόμη λόγος να σιχαθούμε την πολιτική.

Αν αντιληφθούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ξεπούλησαν την ελπίδα που έτρεφαν επί χρόνια ίσως να κάνουν restart. Όχι όμως τώρα με όλα όσα έχουν κάνει.

Ειδικά αυτοί οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί με τους συμβούλους της ντροπής που αρπάζουν όπου βρουν χρήμα και μετά έρχονται να κάνουν τους τιμητές. Και ο νοών νοήτω.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024