Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
CNBC: Η Κίνα δεσμεύθηκε να αγοράσει αμερικανικά αγαθά αξίας 1,2 τρισ. δολαρίων

CNBC: Η Κίνα δεσμεύθηκε να αγοράσει αμερικανικά αγαθά αξίας 1,2 τρισ. δολαρίων

Αμερικανικά αγαθά αξίας 1,2 τρισ. δολ., δεσμεύθηκε να αγοράσει η Κίνα, αναφέρουν στο CNBC πηγές με γνώση των συνομιλιών, ενώ οι δύο πλευρές συζητούν το ενδεχόμενο μίας συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του στα τέλη Μαρτίου, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Αμερικανικά αγαθά αξίας 1,2 τρισ. δολ., δεσμεύθηκε να αγοράσει η Κίνα, αναφέρουν στο CNBC πηγές με γνώση των συνομιλιών, ενώ οι δύο πλευρές συζητούν το ενδεχόμενο μίας συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του στα τέλη Μαρτίου, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Κορυφαίοι Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες των κινεζικών δεσμεύσεων και να γεφυρωθεί η απόσταση έως την προθεσμία της 1ης Μαρτίου για τη σύναψη μίας συμφωνίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, άτομα με γνώση των συνομιλιών δήλωσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις δεδομένης της αντίστασης της Κίνας να υποκύψει στις απαιτήσεις που προέβαλαν οι ΗΠΑ για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από το Πεκίνο που σχετίζονται με τον περιορισμό των κρατικών επιδοτήσεων στο βιομηχανικό κλάδο και άλλες πολιτικές που δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Αν οι δύο πλευρές δεν καταφέρουν να έρθουν σε συμφωνία έως τα μεσάνυχτα της 1ης Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να αυξήσει στο 25% από το 10% τους δασμούς που έχουν επιβληθεί σε κινεζικά εισαγόμενα αγαθά αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Αισιόδοξος ο Τραμπ για τις εμπορικές συνομιλίες με Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα αν παρατηρήσει πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, ίσως επεκτείνει τις διαπραγματεύσεις πέρα από την προθεσμία της 1ης Μαρτίου και ισχυρίστηκε ότι είναι πιθανό οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να μπορούν να πετύχουν μια συμφωνία.

Η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο βρίσκονται σε συνομιλίες με σκοπό την άμβλυνση των εμπορικών εντάσεων ενόψει αυτής της προθεσμίας, κατά την οποία οι ΗΠΑ αρχικά σχεδίαζαν να αυξήσουν τους δασμούς από 10% σε 25% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισεκατομμυρίων.

Ωστόσο, ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι επειδή έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, ο γύρος των διαπραγματεύσεων αυτής της εβδομάδας έχει επεκταθεί. Πρόσθεσε ότι αν οι δύο χώρες καταλήξουν σε συμφωνία, τότε οι δασμοί δεν χρειάζεται να αυξηθούν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αναμένει να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζιπινγκ και οι σημαντικότερες εμπορικές αποφάσεις θα ληφθούν μεταξύ των δύο ηγετών, αν και άφησε ανοιχτή την πιθανότητα εκείνος και ο Σι να μην επιλύσουν τα τελικά σημεία.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν τόνισε ότι οι δύο χώρες κατέληξαν σε μια κατά μεγάλο βαθμό συμφωνία για το συνάλλαγμα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024