Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η συμβουλή που πρέπει να αγνοήσετε αν θέλετε να χάσετε βάρος

Η συμβουλή που πρέπει να αγνοήσετε αν θέλετε να χάσετε βάρος

Μη λαμβάνετε υπόψιν ό,τι ακούτε

Σίγουρα έχετε ακούσει διάφορες απόψεις και συμβουλές σχετικά με το αδυνάτισμα. Μία από τις πιο κλασικές συμβουλές είναι να τρώτε μόνο όταν πεινάτε, προκειμένου να χάσετε βάρος γρήγορα.

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά μπορεί και να δυσκολέψει σημαντικά την προσπάθειά σας να αδυνατίσετε.

Όταν είμαστε πεινασμένοι, ο οργανισμός μας είναι έτσι προγραμματισμένος ώστε να αναζητά τροφή για να επιβιώσει.

Όπως και όταν επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ πεινασμένη, έτσι και γενικά, η πείνα σας σάς σπρώχνει σε λάθος διατροφικές επιλογές. Σκεφτείτε ότι όταν έχετε να φάτε ώρες και νιώθετε το στομάχι σας να σας ενοχλεί, είναι λιγότερο πιθανό να περιοριστείτε σε λίγο στήθος κοτόπουλο με σαλάτα και περισσότερο πιθανό να παραγγείλετε σουβλάκια.

Για αυτόν τον λόγο οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να τρώμε 5-6 μικρά γεύματα την ημέρα αντί για 2-3 μεγάλα.

Για πολλές γυναίκες αυτά μπορεί να ακούγονται πολλά, και απλά να αγνοήσουν αυτή τη συμβουλή εάν προσπαθούν να χάσουν βάρος, αφού έχουν την εντύπωση ότι η απώλεια βάρους είναι μια απλή εξίσωση θερμίδων. Έτσι, πιστεύουμε ότι όσο λιγότερες θερμίδες καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο βάρος θα χάσουμε.

Σε μια προσπάθεια να φάμε όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας, διαπράττουμε πολλά λάθη. Προσπαθούμε να μην φάμε τίποτα μέχρι το μεσημεριανό ή δεν τρώμε τίποτα μετά τις οκτώ το βράδυ, καταλήγοντας να τρώμε μόνο δύο γεύματα την ημέρα.

Τα μικρά, συχνά και υγιεινά γεύματα είναι ένας καλός τρόπος να κρατήσετε την όρεξή σας περιορισμένη, την ενέργειά σας σε σταθερά επίπεδα και τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο.

Όταν μένετε νηστική, η αυτόματη αντίδραση του οργανισμού σας είναι να επιβραδύνει τον μεταβολικό ρυθμό του για να διατηρήσει ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πρωινό γεύμα είναι τόσο σημαντικό, αφού ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας μετά από 8 ώρες χωρίς τροφή.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024