Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi SQ5 2019: Η εκδίκηSη των diesel

Audi SQ5 2019: Η εκδίκηSη των diesel

Η κορυφαία έκδοση του Q5 με το διακριτικό S, αποκαλύπτεται, προσφέροντας 347 ίππους και 700 Nm ροπής με τη συνδρομή ενός ήπιου υβριδικού συστήματος και ενός ηλεκτρικού υπερσυμπιεστή που συνοδεύουν τον diesel V6 των 3,0 λίτρων.

H γερμανική φίρμα συστήνει την κορυφαία έκδοση του Q5, η οποία, όπως και η αντίστοιχη έκδοση του Q7, ανανεώνει την εμπιστοσύνη της στο diesel και στον συνδυασμό του V6 πετρελαιοκινητήρα με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή καυσαερίων και ήπια υβριδική τεχνολογία, αποδίδοντας 347 ίππους και την επιβλητική ροπή των 700 Nm.

To σύνολο συμπληρώνεται από την παρουσία συστοιχιών ιόντων λιθίου τοποθετημένων κάτω από το πάτωμα του πορτ μπαγκάζ, οι οποίες και αναλαμβάνουν να τροφοδοτούν το παράλληλο επικουρικό κύκλωμα των 48 Volt που συνιστά την ήπια υβριδική τεχνολογία, προσφέροντας σημαντικά οφέλη σε επίπεδο εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου. Σύμφωνα με την Audi, αυτά αποτιμώνται, σε εξοικονόμηση καυσίμου κατά 0,7 του λίτρου ανά 100 χλμ.

Παράλληλα, η παρουσία του ηλεκτρικού υπερσυμπιεστή, συμβάλλει στην εξάλειψη της υστέρησης του turbo, καθώς το EPC, όπως ονομάζεται παρεμβαίνει έως τις 1.650 σ.α.λ, όταν η ροή καυσαερίων δεν παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια για την λειτουργία του συμβατικού υπερσυμπιεστή.

Πέρα από την συμβολή των παραπάνω συστημάτων, το σύνολο συμπληρώνει το σύστημα quattro το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης όπως και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων tiptronic.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα τετρακίνησης μπορεί να μεταδώσει έως και το 70% της διαθέσιμης ροπής στον μπροστινό άξονα ή έως και το 85% στον πίσω άξονα, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις και τις συνθήκες πρόσφυσης. Το εξοπλιστικό παλμαρέ της κορυφαίας έκδοσης του γερμανικού SUV, συμπληρώνουν τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ ενώ οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά και αερανάρτηση.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, το SQ5 υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Επίσης κατά τις προσφιλείς συνήθειες της Audi Sport, το SQ5 φροντίζει να τονίσει, με ένα διακριτικό τρόπο, που γίνεται σαφής μόνο κατ΄αντιπαραβολή με τις ηπιότερες εκδόσεις του, τον σπορ χαρακτήρα του και σε σχεδιαστικό επίπεδο.

Στη Γερμανία όπου αναμένεται να διατεθεί από το καλοκαίρι, η τιμή εκκίνησης τοποθετείται στα 67.750 ευρώ.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024